INDIE-FOLKOVÍ SVĚTOBĚŽNÍCI AMISTAT SE VRACÍ DO PRAHY

Kapela Amistat složená z dvojčat Josefa a Jana Prasilových, kteří mají mimo jiné i české kořeny, se po roce opět objeví v Praze. V Lucerna Music Baru vystoupí 11. 4. 2024, téměř na rok přesně od posledního pražského koncertu, který se pro velký zájem přesouval do větších prostor a během kterého Amistat fanoušky naprosto okouzlili. Vstupenky za 490 Kč + poplatky pořídíte na musicbar.cz a goout.cz. Cena na místě 590 Kč.

Jako dvojčata mají Jan a Josef, vystupující pod jménem Amistat, nepřekvapivě velmi silné pouto. Takové, které je z nevysvětlitelných důvodů nejsilnější a nejlepší, když je prožívané a znázorňované společným zpěvem. Hudba Amistat je emotivní a plná prožitků, vyvolává pocity souznění a sounáležitosti. A přestože ji tvoří dvojčata, je v nich patrný vliv každého z nich, který je v některých chvílích velmi odlišný. Skladby, které Amistat tvoří, odkrývají příběhy dvou vypravěčů, příběhy, ve kterých dostává každý jejich hlas prostor.

„Jsme velmi odlišní, ale vždycky se propojíme, když jde o hudbu,“ říká Jan. „Vyrostli jsme na stejné muzice. Když se sladíte se sourozencem, je to přece jen jiné, než když se o nějakou harmonii pokoušíte s člověkem, který není váš příbuzný. Protože jsme dvojčata, měli jsme vždycky tak nějak stejný program a stejný plán. Nikdy jsme nechtěli nic jiného, protože jsme žili velmi podobné životy. A v tom je to všechno tak jedinečné,“ dodává.

Prasilovi se narodili v Německu, mají díky svým rodičům kořeny v České republice i v Austrálii, ve skutečnosti ale vyrůstali v Itálii. Žili v Německu, pak zase v Austrálii a od roku 2019 tvoří zase v Německu. Amistat připomínají moderního Simona & Garfunkela, inspiruje a ovlivňuje je Ben Howard, Kings of Convenience nebo třeba Kodaline. Amistat tvoří hravě a jemně, a přitom intenzivně. Jejich tvorba je svěží, ale nutí i přemýšlet. A nejlepší je naživo, kdy můžete v davu procítit, jak na koho působí. Protože na každého může působit úplně jinak. Dorazte.

Lucerna Music Bar & D Smack U Promotion present
Amistat
11. 4. 2023, doors 20:00
Lucerna Music Bar, Praha
www.musicbar.cz

Vstupenky za 490 Kč + poplatky pořídíte na musicbar.cz a goout.cz. Cena na místě 590 Kč. Vstupenky online: https://musicbar.cz/cs/program/amistat/.
Facebook událost: https://www.facebook.com/events/1050345269441127/
Ticket link: https://musicbar.cz/cs/program/amistat/

www.musicbar.cz
www.facebook.com/lucernamusicbar
www.instagram.com/lucernamusicbar

Zdroj: TS