In Medias Jazz otvorí dvere do sveta jazzu!

Bratislavu čaká 26.3 výnimočná jazzová udalosť. Bude ňou podujatie IN MEDIAS JAZZ zastrešované talentovaným klaviristom Ľubošom Šrámekom. Jedinečný koncert založený na interakcii s publikom sa uskutoční v atraktívnych priestoroch štúdia novej budovy SND.

Ľuboš Šrámek na ňom vystúpi spolu so zoskupením East European Artsemble, v ktorom sa stretli výrazné osobnosti východoeurópskej jazzovej scény. Ich spoločné vystúpenie odštartuje interaktívny worskhop na tému “Dnes hráme Jazz!“. Ten bude moderovať samotný Šrámek, ktorý je umeleckým vedúcim celého projektu. V druhej časti večera sa spolu s ním na pódiu predstaví hneď niekoľko osobností európskej jazzovej špičky. Na trúbke fenomenálny Kornel F. Kovács, saxofonisti Kristóf Bacso, Miloslav Suchomel, Erik Rothenstein a Nikolaj Nikitin, kontrabasista Štefan Bartuš, bubeník Dušan Novakov a gitarista Matúš Jakabčic.

Podujatie IN MEDIAS JAZZ chce širokému publiku priblížiť súčasnú európsku jazzovú hudbu. Aj preto sa 26.3 dozviete ako fungujú nástroje, spoznáte formovú analýzu, stavebné prvky jazzu, kompozičnú činnosť, vznik a priebeh improvizácie aj frazeológiu tohto neuchopiteľného žánru. Podujatie IN MEDIAS JAZZ vám otvorí dvere do úžasného sveta hudby, v ktorej je najdôležitejšia sloboda a emócie. Nenechajte si preto ujsť šancu na stretnutie s výnimočnými hudobníkmi, ktorí svojou hudbou prerástli hranice vlastných krajín.

Bližšie informácie o podujatí IN MEDIAS JAZZ nájdete na tomto odkaze:
https://www.facebook.com/events/369062483103761/?ref=ts

www.realmusichouse.sk

In Media Jazz

Zdroj: Real Music House
Publikoval: Redakcia GREGI.NET