IMT Smile predstavujú videoklip iba deň pred vypuknutím vianočných koncertov. Trikrát vypredali Bratislavu, do Košíc si pozvali Mariána Čekovského a Lukáša Adamca.

Mega úspešná slovenská skupina IMT Smile predstavila videoklip k pohodovej pesničke Čo všetko sa môže stať iba deň pred prvým zo série vianočných koncertov. Toto video, ale aj samotná pieseň poteší najmä priaznivcov „starého IMT Smile“.

Foto: Nahrávanie pesničky Čo všetko sa môže stať v UK - Súkromný archív IMT Smile
Foto: Nahrávanie pesničky Čo všetko sa môže stať v UK – Súkromný archív IMT Smile

Už o chvíľu vypukne pätica koncertov IMT Smile, ktoré si kapela naplánovala už tradične v predvianočnom období.  Napriek tomu, že pridali tretí koncert v hlavnom meste, bratislavská Incheba už hlási vypredané. A to rovno na všetky tri koncerty. Košičanom sú však vstupenky stále k dispozícii. Ivan Tásler dokonca prezradil prekvapenie, ktoré si pre východniarov pripravil: „Veľmi sa teším, že sa nám na košické koncerty podarilo vybaviť dvoch špeciálnych hostí, ktorí s nami vystúpia iba v Košiciach. Od začiatku som mal v hlave, že chcem Košičanom priniesť niečo výnimočné a som rád, že sa mi to aj podarilo. Pred Vianocami sú totiž umelci často absolútne vybookovaní. 14.12. si spolu s nami zaspieva Lukáš Adamec a na 15.12. sme pozvali nášho kamaráta Mariána Čekovského. Nezabudli sme však ani na Bratislavčanov, ktorí sa už 6.12. môžu tešiť na naše vystúpenie s Kalim. A rozhodne to nebude iba o našej spoločnej pesničke, ktorú poznáte z rádií.“

Foto: Ivan Tásler a Marián Čekovský na IMT Smile Amfiteáter Tour, Photo by Peter Ivan
Foto: Ivan Tásler a Marián Čekovský na IMT Smile Amfiteáter Tour, Photo by Peter Ivan

Aj keď sme si v minulosti zvykli, že IMT Smile majú na svojich koncertoch vždy aj množstvo rôznych hostí, tentokrát to bude skôr o samotnej kapele a ich najväčších hitoch. Nebudú samozrejme chýbať ani novšie pesničky ako Budeme to stále my alebo Poď so mnou. Koncerty bude otvárať mladý talentovaný spevák BuranoWski.

Napriek tomu, že všetci členovia kapely aj celý tím okolo IMT Smile majú plné ruky práce s prípravami  týchto koncertov a skúšaním nových aranžmánov, rozhodli sa vypustiť videoklip k ďalšej pesničke Čo všetko sa môže stať, ktorú tiež nájdete na ich najnovšom albume Budeme to stále my.

Videoklip vznikol v Rimshot studio  vo Veľkej Británii, priamo pri nahrávaní audia. Hudbu opäť zložil líder kapely Ivan Tásler. Chalani sa do Spojeného Kráľovstva vybrali v podstate s nedokončenou skladbou. Nemali síce jasnú víziu, ale vedeli, že keď prídu na miesto nahrávania, zrazu sa im všetko vyjasní. Ivan Tásler verí v takéto momenty: „Pesnička Čo všetko sa môže stať vznikla veľmi spontánne. Vlado Krausz pre nás opäť napísal fantastický text, ktorý sme na mieste už len trochu doklepli. My sme vlastne do UK išli s pesničkou, ktorá nebola tak celkom dokončená a nevedeli sme, čo z toho bude. Mnohí by to pokladali za drzosť, no ja som vedel, že určite nejdeme zbytočne,“ rozprával o vzniku piesne Ivan Tásler a pokračoval, “od začiatku sme cítili, že by sme to mohli nahrať niekde mimo Slovenska. Vraveli sme si, že pieseň znie skôr ako starý IMT Smile. Vtedy, keď sme začínali, sme „fičali“ skôr na kapelách 90tych rokov – Oasis, Blur a podobne. Inšpiráciou nám teda bola skôr anglická hudobná scéna. To bol aj dôvod, prečo sme sa rozhodli vycestovať do Anglicka.“

Foto: Lukáš Adamec a Ivan Tásler v Banskej Štiavnici – Photo by Tatiana Orolínová
Foto: Lukáš Adamec a Ivan Tásler v Banskej Štiavnici – Photo by Tatiana Orolínová

Pri nahrávaní vládla uvoľnená atmosféra, čo je vidieť aj v samotnom klipe, o ktorý sa aj tentokrát postaral Tomáš Slávik. Tomáš hrá v kapele na gitaru a už v minulosti sa mu podaril majstrovský kúsok, keď z pôvodného videozáznamu a fotografií, ktoré nafotil na výlete kapely v USA, nakoniec vznikol klip k stále aktuálnemu hitu Budeme to stále my.

Niet pochýb o tom, že IMT Smile prežívajú najúspešnejšie obdobie a vypredávajú koncert za koncertom, či už u nás alebo v susednej Českej republike.  Po nedávnom vydaní albumu Budeme to stále my Ivan Tásler prichádza s ďalšou novinkou, ktorá dokonalo mapuje jeho úspešnú sólovú tvorbu. Kultový album Tásler z roku 2001, teraz pred Vianocami po prvýkrát vychádza v novej podobe – na vinyle.

Pesničky z najnovšieho albumu IMT Smile, ale aj ich ďalšie hity si môžete vypočuť aj na spomínaných vianočných koncertoch. O tom, že pôjde o veľkolepú mega show plnú kvalitnej hudby a zábavy, niet pochýb. Napriek tomu, že koncerty v Bratislave sú už vypredané stále si môžete vybrať z dvoch košických termínov 14.12. a 15.12 v Steel Arene.Vstupenky a informácie o koncertoch nájdete na imtsmile.com  a na ticketlive.sk.

Vianočné koncerty IMT Smile
6.12. Bratislava – Incheba – vypredané
7.12. Bratislava – Incheba – vypredané
8.12. Bratislava – Incheba – vypredané
14.12. Košice – Steel Arena vstupenky
15.12. Košice – Steel Arena vstupenky

Web: https://imtsmile.com/
Facebook: https://www.facebook.com/imtsmileofficial/
Twitter: https://twitter.com/imtsmile
Instagram: https://instagram.com/imtsmile/

Zdroj: TS