IMT Smile a Čechomor v Starej tržnici!

Ako predkapela sa 2.5.2012 v Starej Tržnicipredstavila kapela Aimee z Dunajskej Stredy. Chalani sú výhercami súťaže JackMusic Štart a na prijatí od divákov bolo možné počuť, že IMT Smile si ich vybrali právom.

Po skupine Aimee sa na pódium dostali skúsení muzikanti z Čechomoru. Od prvej chvíle pred divákmi nenechali nikoho na pochybách, že v tržnici bude v tento stredajší večer aj naďalej stúpať teplota.

Skupiny Aimee

A tak sa i stalo. Vďaka pesničkám „Mezi horami“, „Vetříček“, „Na Vsetínì“ či skladbám už z nového albumu Místečko – „Limbora“ a „Knìzdubskávìž“ bol vzduch v tržnici takmer nedýchateľný. Kapela zahrala aj známu skladbu „Básnířka“, ktorú hrávali spolu s Jaromírom Nohavicom. Na záver ich časti koncertu sa k nim pridali i chalani z IMT Smile a spolu odspievali novú pieseň „Místečko“, ktorú pre Čechomor napísal Ivan Tásler. Po nej nasledoval ešte známy song „Gorale“. Atmosféra už bola v tomto momente naozaj skvelá a to ešte nedošlo na hviezdy večera.

„Smajly“ odštartovali svoj set trojicou hitov „Nepoznám“, „Duch človeka“ a „Nedá sa ujsť“. V tomto momente bolo jasné, že nikto nebude chcieť ujsť. Celé publikum sa dostalo do varu hneď na začiatku a tento ošiaľ sa v Starej tržnici držal až do konca. Po dvoch pesničkách z nového albumu „Viac“ a „Oko“ odzneli aj skladby „Veľa lásky“ či „Len tebe“.

Čechomor

V tejto časti koncertu sa na pódium ešte raz vrátili Čechomor a odohrali s chalanmi piesne „Za dedinou“ a „Keby som ja stvoril svet“. Atmosféra sa stupňovala pri každom ďalšom hite. Medzi nimi boli „Vrany“, „Veselá pesnička“, „Mám krásny sen“, Bozk“ a tá záverečná „Ľudia nie sú zlí“.

IMT Smile sa prirodzene na pódium museli vrátiť a ako prídavky odzneli „Opri sa o mňa“ a „Exotika“. Avšak diváci si vytlieskali ďalší prídavok. Ten už s poďakovaním Ivana Táslera za perfektnú atmosféru naozaj ukončil druhý bratislavský koncert. Druhým prídavkom bola úžasná pieseň „Srdce jako kníže Rohan“.

IMT Smile

„Je to vždy príjemný pocit, keď sa sála naplní, dnes to tu bolo na prasknutie, takže super. V podstate celkom úspech na tieto dnešné pomery, ktoré skupiny majú. Veľká vďaka fanúšikom, že prichádzajú stále každým rokom na tieto koncerty, že poznali už nové pesničky, pesničku ‚Viac‘ si spievali so mnou… Paráda a teším sa z toho,“ povedal po koncerte pre TASR Ivan Tásler.

Napísala: Ľudmila Richnavská
Foto: Jana
Publikoval: Redakcia GREGI.NET