Ille pozývajú na vianočné koncerty a predstavujú nový singel a klip Zapomenout!

Kapela ILLE, která na sklonku léta debutovala u Supraphonu kritikou i posluchači vřele přijatým albem Ve tvý skříni, chystá na adventní čas sérii pěti vánočních vystoupení. První z nich je na programu už v sobotu 7. 12.  v českolipském klubu Progres.

Dále se pak můžete na ILLE těšit 10. 12. v Praze, konkrétně v klubu Jazz Republic, 19. 12. v brněnském Anděl Café, 20. 12. v kopřivnické Mandale a 21. 12. v klubu Kofola v Krnově (21. 12.).

ILLE_foto Julie Hrnčířová 1

Skupina soustředěná okolo zpěvačky a klavíristky Olgy Königové (Obří broskev, Kašpárek v rohlíku) zároveň vypouští také nový singl, kterým se po úspěšné hitovce Holka ve tvý skříni stala skladba Zapomenout. Tu podobně jako první singl otextoval Olžin manžel Jakub König, který zároveň také režíroval klip k novému singlu, jenž vznikl v polovině listopadu na Máchově jezeře. Společně Olgou si v něm zahrál hlavní roli kytarista a basák ILLE Marek Svoboda.

„Chtěli jsme k Zapomenout natočit klip a věděli jsme, že není čas, ani peníze na žádné hrdinství. Domluvili jsme se, jaký filtr v iPhonu použijeme, poprosili jsme kamarády a vedení hotelu Port, a 17. listopadu jsme strávili krásnou neděli na zamlženém Mácháči. Domů jsme se vrátili promočení, promrzlí, ale šťastní. Všechno vyšlo, jak mělo. Počasí, jezero, mlha i skvělá parta lidí. Bylo by super, kdyby se nám podařilo tu radost předat i divákům,” říká König.

Dodejme, že debutové album ILLE Ve tvý skříni vzniklo v produkci renomovaného Dušana Neuwertha (např. Tata Bojs, Vypsaná fiXa či Václav Neckář) a Königová se na něm obklopila zkušenými muzikanty a zajímavými hosty (např. Luboš Novotný a Luboš Malina z Druhé trávy nebo Márdi z Vypsané fixy).

Album, které zaujme silnými písničkami, hravostí, svébytnou melancholickou poetikou, skvělým zvukem a v současném popu zřídkavou neuspěchaností, vévodilo po svém vydání žebříčku prodejnosti na Supraphonline.cz, na iTunes bylo několik týdnů druhou nejprodávanější českou nahrávkou a v hitparádě IFPI patřilo v době vydání do TOP 20.

V současné době se ILLE připravují na vánoční koncerty a vzkazují: „Ještě je čas na všechno vánoční zařizování, ale atmoška ve městě pomalu houstne. Přijďte za námi před Vánoci a užijte si společně s námi trochu toho zklidnění, než to všechno vypukne!“

www.projektille.cz
www.supraphonline.cz
www.supraphon.cz

Zdroj: SUPRAPHON a. s.