Ikonická legenda 70-tych rokov ožíva vo vypredaných sálach!

Keď sa povie Karol Duchoň, tak sa okamžite každému vybavia nesmrteľné hity obrovskej speváckej ikony 70. rokov. Poctu tejto legende podčiarkol jeden z najvýraznejších operných hlasov na Slovensku, Martin Gyimesi, ktorý stvárnil Duchoňa v najpopulárnejšej koncertnej show “Na srdci mi hraj” / Muzikál | Na Srdci Mi Hraj! | Slovensko /. A po vypredaných zastávkach mieri hlasový odkaz velikána do Trnavy a po minulom vypredanom roku opäť navštívi aj festival vo Východnej!

„Žiť je umením života“

Po zverejnených zastávkach, ktoré sú permanentne vypredané mieri koncertná show do veľkolepých priestorov miest po Slovensku. Najbližšie sa hudobný duch Karola Duchoňa predstaví už 4.6. Amfiteátri Trnava! A následne 14.7. v Amfiteátri Banská Štiavnica, 19.7. vo Veľkom Krtíši a 3.8. v Amfiteátri Východná. Jeho hity ako “ V Slovenských dolinách, Smútok krásnych dievčat, Čardáš dvoch sŕdc, Pieseň o decembri, Na srdci mi hraj, Zem pamätá,  Cítim, Tancujem s tebou rád, Elena, Hrám hrám, Primášovo srdce, Dievča z Budmeríc, Mám ťa rád, Mám ľudí rád, Šiel, šiel, S úsmevom a ďalšie,  dostali nový nádych v podaní jedného z našich najvýraznejších operných spevákov Martina Gyimesiho, ktorý počas koncertu neuveriteľne pracuje s hlasom, keďže pre operného speváka je náročné polohovo meniť hlas, v tomto prípade z opery na pop.

Na srdci mi hraj!,  Karol Duchoň… 

Bol to významný slovenský spevák a hudobník, ktorý sa narodil 21. apríla 1950 v Galante. Jeho hlas bol unikátny, silný a zapamätateľný, azda aj preto si získal obdiv nielen doma, ale aj v zahraničí. Jeho skladby “Šiel šiel alebo Mám ťa rád” majú dnes na YouTube milióny zhliadnutí, preto bolo náročné nájsť hlas, ktorý by sa mu vyrovnal. Martin Gyimesi začal spievať ako šesťročný v Bratislavskom chlapčenskom zbore (BCHZ), v tom istom období navštevoval ZUŠ v hre na zobcovú flautu a neskôr na alt saxofóne. K hudbe sa vrátil až počas štúdia operného spevu na Štátnom konzervatóriu v Bratislave, ešte počas štúdia účinkoval na bratislavskej Nové scéne a stal sa členom speváckeho zboru Opery Slovenského Národného Divadla v Bratislave (SND), kde postupne dostal aj niekoľko príležitostí na stvárnenie menších sólových postáv. Kto iný by sa hlasovo a osobnostne viac priblížil k Duchoňovi viac ako Gyimesi? Tento talentovaný operný spevák má za sebou už mnoho významných úloh, no práve táto ho inšpirovala až natoľko, že vydal svoju vlastnú cover verziu, práve jednej z najznámejších skladieb od Karola Duchoňa, Mám ťa rád”.

“Je priam neuveriteľné koľko energie a emócii je v tejto jeho hudbe. Som nesmierne rád, že práve ja môžem vniesť medzi ľudí jeho odkaz. Chcem sa poďakovať produkcii Andrejke Kozákovej, Richardovi Bednárovi a Vladovi Valovičovi, že takýto formát priniesli na našu scénu. Mne ostáva už len s veľkou radosťou napĺňať aj naďalej srdcia a duše divákov, na čo sa nesmierne teším”, hovorí nadšene Martin Gyimesi.

Koncertná verzia najúspešnejšieho hudobno – divadelného predstavenia videlo už viac ako 50 000 divákov, pričom tomu predchádzalo predstavenie v Amfiteátri Východná, ktoré videlo viac ako 5 000 návštevníkov. Tentokrát však odznejú počas jedného večera všetky hity v podaní hlavného predstaviteľa Martina Gyimesiho a jeho hostí. Spolu so speváčkou Ivanou Regešovou si zaspievajú známe duety, ktoré Karol Duchoň spieval napríklad so Zdenkou Studenkovou či Evou Kostolányiovou. Druhou hosťkou je vynikajúca slovenská huslistka Lucia Harvanová. Spolu s Rozhlasovým Big Bandom Gustava Broma pod vedením Vlada Valoviča, ktorý s Karolom Duchoňom nahral takmer všetky jeho skladby a v časoch jeho najväčšej slávy bol aj jeho kapelníkom. A práve táto dokonalá hudobná zostava sa stretne na každej zastávke a priblížia svojim umením ten najväčší odkaz posledného bohéma, veď ako povedal samotný Karol Duchoň:  „Žiť je umením života“.

“Karol bol fenomén, aký možno nezažijeme už dlhé desaťročia, ak vôbec príde na našu scénu ešte niekto, kto by sa mu mohol talentom, energiou, chuťou spievať a prirodzenou muzikalitou čo i len priblížiť. V súčasnosti zažíva druhú vlnu popularity. Prostredníctvom tejto koncertnej show, dovolíme divákom vojsť do duše tohto nášho velikána až do špiku jeho intimity, odkryť pozlátku šoubiznisu, vzostupy, pády, úspechy a neúspechy. Sme radi, že je taký enormný záujem o toto predstavenie, teší nás, že môžeme priniesť tento umelecký zážitok do všetkých kútov Slovenska..”, zhrnuli organizátori Na srdci mi hraj!

Muzikál | Na Srdci Mi Hraj! | Slovensko
Martin Gyimesi official website
Na srdci mi hraj! (@nasrdcimihraj) • Fotky a videá na Instagrame
Martin Gyimesi (@martin_gyimesi_official) • Fotky a videá na Instagrame

NA SRDCI MI HRAJ!_ oficiálne zastávky: Na srdci mi hraj! – vstupenky | Predpredaj.sk (zoznam.sk)
NA SRDCI MI HRAJ!_ pridané zastávky: Muzikál | Na Srdci Mi Hraj! | Slovensko


4.6. Amfiteáter Trnava,
14.7. Amfiteáter Banská Štiavnica,
19.7. Veľký Krtíš,
3.8. Amfiteáter Východná

      

TS –  PR/BRAND MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ