Igor Orozovič nahral dueto Je to dávno s Anetou Langerovou

Český umelec Igor Orozovič vydáva novú uhrančivú horkosladkú pieseň plnú spomienok, lásky, nádeje i otázok. Pop-šansónovo ladenú skladbu Je to dávno naspieval spoločne s Anetou Langerovou.

Je to dávno

Autorom novinky Je to dávno je Igor Orozovič a na vzniku nahrávky sa spolupodieľal producent Igor Ocheposky. Supraphon vydáva singel spolu s pôsobivým videoklipom, ktorý vznikal v produkcii Viléma Postráneckého z Charlie Papa production v réžii Veroniky Jelšíkovej. Videoklip vtiahne divákov a diváčky do mozaiky výjavov, ktoré rozvibrujú ich fantáziu i emócie. Sú to črepiny spomienok či príbehov? Kto je tajomný pán s pizzou? Kto píše odzkaz babičke v ružovom svetri? Kto na koho spomína? Kto má koho rád…?

Podobne ako nie je potrebné vysvetľovať zmysel básní, tvorcovia nechcú dovysvetľovať vizualizáciu piesne. V hlavách divákov a diváčok tak môže vzniknúť tisíc ďalších príbehov a môžu sa vyrojiť tisíce spomienok. V klipe sa po boku Igora Orozoviča a Anety Langerovej objavujú tiež tanečný súbor Dekkadancers, herci Rostislav Novák starší, Jakub Albrecht a ďalší.

Igor ma oslovil, či by som s ním naspievala pieseň, poslal mi ju a mne sa ten nápad páčil. Nahrávanie bola zábava, bol to dialóg, rovnako ako je to aj v piesni. Páči sa mi Igorovo premýšľanie nad hudbou ako nad živou bytosťou,” hovorí na margo spolupráce Aneta Langerová.

„Mal som pre túto pieseň jasnú predstavu veľmi krehkého jemného spevu a bol som zvedavý, ako k tomu Aneta pristúpi. Pri nahrávaní sme spoločne hľadali najúprimnejší výraz. Bola to skutočná tvorba. I keď je to zdanlivo len pár slov, tak práve preto musia byť „usadené“ správne, dodal k novej nahrávke Igor Orozovič.

Je jedno místo

Igor Orozovič & Co už rok koncertujú s programom Když chlap svléká tmu. V súčasnosti pripravili novú podobu tohto koncertného programu pod názvom Je jedno místo. V premiére ju predstavili v máji v ostravskom Divadle MÍR, a pražskému publiku ju prvýkrát odohrajú v sobotu 29. júla 2023 na letnej scéne Studia DVA Vyšehrad.

Pred tým ešte vystúpia v sprievodnom programe v Záhradách festivalu Smetanova Litomyšl a v rámci Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch. Igor Orozovič sa objaví tiež v divadelnej časti festivalu Colours of Ostrava v muzikáli Davida Bowieho Lazarus. Na Colours of Ostrava prijal tiež pozvanie s Cabaretom Calembour, ktorý pred 15 rokmi spoluzaložil a pre ktorý skladá piesne. Zároveň v súčasnosti pripravuje jesenné turné, ktoré vyvrcholí vianočným koncertom.

Igor Orozovič

Talentovaný herec, spevák a skladateľ Igor Orozovič, člen činohry českého Národného divadla, sa okrem sólovej hudobnej dráhy naďalej naplno venuje tiež divadelnému a filmovému herectvu. Na svojej domovskej scéne Národného divadla sa aktuálne objavuje v novom naštudovaní Čapkovho Hordubala a Stroupežnického klasiky Naši furianti. Na scéne Divadla Ungelt spolu s Markom Němcom a Veronikou Khek Kubařovou odpremiéroval komornú psychologickú drámu Simona Graya Brácha. Diváci môžu Igora Orozoviča vidieť účinkovať i v televízii, konkrétne v kriminálnej sérii Půlnoční zpověď, vo filmoch Řekni to psem, Za vším hledej ženu a do budúcna i v pripravovaných nových epizódach seriálu Polda. S legendárnym režisérom Jiřím Svobodom tiež tento rok natočil thriller Cesta do tmy.

VIDEOKLIP: https://www.youtube.com/watch?v=LY8v_sSzVxA
MULTILINK: https://lnk.to/OrozovicLangerovaJeToDavnoPR
WEB Anety Langerovej: https://www.langerovaaneta.cz
WEB Igora Orozoviča: https://www.igororozovic.cz

Zdroj: TS