Idolové z kapely R5 i úspěšných teenage seriálů představují svůj vlastní projekt The Driver Era.

Bratrské duo hudebníků The Driver Era se proslavilo díky seriálovým rolím i své první kapele R5, kde účinkovali společně s dalšími sourozenci. Hudba je pro ně na prvním místě a proto v roce 2018 dali dohromady nový elektropopový projekt The Driver Era, který 27. května 2021 přijedou představit i do Prahy. Vstupenky (550 Kč) jsou v prodeji na Fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

V roce 2018 se všichni sourozenci Lynchovi zavřeli do studia, kde měla vzniknout další nahrávka formace R5, namísto toho se dva bratři Ross a Rocky po domluvě s ostatními rozhodli založit nový projekt. Oba shodně na dotazy novinářů, jestli je éra R5 u konce, odpovídají, že jde v prvé řadě o začátek něčeho nového. „Dnes máme úplně jiné priority. Naše chutě a touhy se mění, baví nás nové věci. Je pro nás přirozené měnit zvuk a styl,“ dodává Ross. 

Hned v březnu roku 2018 vyšel první singl Preacher Man, který se dotýkal jednoho z nejčastějších témat popových písní a to krize vlastní identity. Doposud nejúspěšnější skladbu s miliony streamů na Spotify charakterizují rock’n’rollové kytary, elektropopová produkce i gospelová intenzita refrénu. Píseň stejně jako následné debutové album X z roku 2019 definují novou etapu kapely, jejíž členové už nechávají svá angažmá v seriálech produkce Disney a teen poprockovou tvorbu za sebou. Oba sourozenci skládají své písně společně a jeden druhého tak dle svých slov perfektně doplňují. Zároveň se ani jeden z bratrů nepovažuje za vůdčí osobnost projektu.  

„V rámci R5 muselo každé rozhodnutí projít skrz několik lidí, na každou změnu jsme tak museli čekat příliš dlouho a nakonec ani nebyly k užitku. Jsme šťastní, že konečně můžeme řešit všechno napřímo a být upřímnější než kdy dříve – podle nás je právě takové nezkorumpované umění nejlepší,“ dodává Rocky o nové tvorbě.

Na rok 2020 si kapela přichystala novou hudbu, kterou má v plánu postupně představovat fanouškům. „Máme v šuplíku několik nových písní, nemůžeme se dočkat, až je budeme hrát živě. Zatím je budeme postupně vydávat a nakonec by z nich mohla vzniknout celá deska,“ prozrazuje Ross o blízkých plánech The Driver Era.

Zdroj: TS