No Identity: 30. mája v Radosti!

Tohtoročný máj nieje len o slnku, minisukniach a májových čerešniach, ale v závere mesiaca aj o treťom pokračovaní klubovky NO IDENTITY.

Miesto konania zostáva nezmenené, je ním útulný a kultový klub Radosť. Pozitívnou správou je, že tentokrát sa premiérovo stretneme v piatok, takže výhovorky typu „zajtra vstávam do roboty“ neberieme už do úvahy.

Úlohy headlinera tohto dielu sa ujme ostrieľaný a u našich „susedov“ dobre etablovaný DJ SEGMENT z Českej republiky. Svoj sound popisuje ako mix súčasného techna s prvkami minimalu. Vo svojich setoch vo veľkej miere prezentuje produkciu obľúbeného labelu MINUS, takže je sa na čo tešiť. V roku 2011 Segment založil party koncept Come in, s ktorým obišiel takmer celú ČR.

Ďalším veľmi zaujímavým hosťom bude projekt RED MEAT THERAPY. Pod týmto menom sa skrývajú dvaja talentovaní chalani Hendriks a Aamon, ktorí sa nám predstavia v spoločnom b2b sete. Vo svojich setoch dosť experimentujú a ich sound začína niekde na groovy minimale a končí až vo vlnách techna.

A ak by vám aj po tomto všetkom bolo stále málo, určite Vás dorazí náš rezident PHILIP TP.

Naším hosťom sme položili párt otázok nech sa páči pekné čítanie:

1,Čo ta videlo k tomu aby si sa začal venovať djingu?
2,Ako vznikol tvoj dj nick?
3,Kedy a s čím si začal hrať? (platne,cd,…) + ako dopadlo prvé hranie?
4,Aký je tvoj momentálny set up???
5,Ako by si popísal v krátkosti svoj sound?
6,Prešiel si nejakým hudobným vývojom, alebo si hneď začal tým čo hraješ momentálne?
7,Čo ty a produkcia?
7,a Viem že Kubo/AAMON vydal vela deep house-u, ešte sa tomu štýlu venuješ alebo už nie?
7,b Hnedriks?

Segment:
1) K djingu jsem dostal tak, že jsem nejdříve navštívil pár akcí jako partypeople a postupem času jsem se začínal víc a víc zabývat tím, jak to vlastně vše funguje a oslovilo mě to natolik, že jsem se s pár kamarády domluvil a pořídili jsem si své první gramce, mixák a nějaké ty desky a tak to celé začalo. Rád vzpomínám na společné výjezdy do shopu pro desky, byly to super začátky.
2) No, můj první nick, který jsem používal byl Streela J , ale to mě postupem času omrzelo , tak jsem začal vymýšlet něco nového a jelikož mám rád matematické pojmy, tak jsem si jich pár vybral a nakonec padla definitivní volba SEGMENT a tak jsem dostal ke svému současnému dj nicku.
3) Jak už jsem zmínil v první otázce začínal jsem hrát na gramce a samozřejně nejdříve jen doma pro sebe a známé a to už bude 11 let zpátky. Hrával jsem opravdu spousty let jen tak cvičně. První oficiální hraní bylo na jedné menší akci v rodném městě Hradec Králové a bylo to asi tak nějak před 5 lety a dopadlo to dobře, byla sranda.
4) V současné době používám 2 X1 od native instruments, zvukovou kartu traktor audio10 k tomu software TRAKTOR na kterém využívám všechny 4 kanály a když je možnost beru si svůj mix xone 42
5) Svůj sound bych popsal jako temnější techno s prvky minimalu. Mám poskládané dva tipy setu, kdy jeden má vyloženě minimalový sound a druhým se snažím co nejvíce přiblížit technu, což je ten kterým se budu prezentovat u vás v Bratislavě, tak můžete posoudit sami
6) Asi jako každý jsem nějak tím vývojem prošel , což je podle mě celkem přirozené jako u většiny djs. Začínal jsem vyloženě tvrdým technem ,ale to mě docela hodně rychle přestalo bavit a dostal jsem se k soundu Ritchiho Hawtina , který jsem tak nějak prezentoval ještě do nedávna , ale bohužel mě jeho sound v poslední době přestal naplňovat a to také z důvodu, že se z toho jeho techna stává mainstream sound. V současné době ve svých setech hrávám tracky od producentů – Terence Fixmer, Insect Elektrika, Clouds , Recondite ,Rødhåd a spousty dalších
7) Ke své produkci bych se taky rád někdy dostal, ale bohužel mi na to zatím moc času nezbývá . Hodně času mi zabere můj projekt Come In pod kterým pořádám řadu parties , tak nějak po celé republice. Určitě bych se v budoucnu na to taky chtěl vrhnout , ale ještě si chvíli počkáte

AAMON:
1. Djingu som sa začal venovať až po tom ako som začal produkovať a bol to taký prirodzený postup. Aj keď v tej dobe som sa venoval iným štýlom ako Hard Trance, Euro Trance. Naučil som sa mixovať na 2 hardstylových platniach čo mi jeden známy hodil ku gramcom ktoré som od neho kúpil.
2. Môj terajší nick nemá nijaký špeciálny príbeh. Venoval som sa v tej dobe trošku viac grafike a mal som v hlave nejakú predstavu o tom ako by mohlo vyzerať logo/nápis chcel som aby bol taký hranatý a práve slovo AMON my v tom celkom vyhovovalo. Dvojíte A na začiatku som potom dal aby to Američania nečítali Ejmon ale Amon lenže neskôr som si uvedomil že aj meno Aaron čítajú ako Ejrin. Dnes to už neriešim kto to ako číta J
3. Začal som hrávať na gramcoch konkrétne to boli 2 Stantony (ST 150) a k nim základný 2kanalovy mixak tiež od tej istej značky. Doteraz ich mam niekde v pivnici a určíte plánujem oprasiť aj hranie z gramcov kedže som nedávno spravil nemalý nákup platni zo zahraničia. Chcem sa na určitých akciách vrátiť aj k tomu surovému analógovému djingu bez nejakých digitálnych prvkov. Prvú akciu si ja už nepamätám pravdepodobne to boli nejaké imatrikulačky alebo dačo podobné. No viem že som hral v tej dobe hiphop.
4. Moj momentálny set up tvorí môj MacBook Pro ktorý je mozgom tohto celého setupu, na ktorom mam spustený Traktor z ktorého prehrávam pesničky. Zároveň je zosynchronizovaný s Abletonom ktorý tiež beží v pozadí. V abletone mam vytvorený určitý tamplet ktorý sa každou akciou rozširuje o ďalšie prvky ale je prevažne tvorený zvukmi a slučkami + ďalšie racky ktoré som si navyberal a používal na vytváranie a ovládanie ďalších zvukov, ktorými dopĺňam moje sety. Toto všetko ovládam dvoma X1 od Native instruments, jednou K2 od A&H ktorý funguje ako mix, ďalej používam Novation Launchpad na ovládanie vyšie spomínaných slučiek a samplov v abletone kde mam taktiež spustený Maschine soft ako VST pomocou ktorého dorábam rôzne ďalšie rytmiky . V neposlednom rade používam ešte Ipad Touch ešte ten prvý na ktorom mi beží soft zvaný Touchable 2, pomocou ktorého upravujem hlasitosti a ovládam efektové racky v abletone. Red meat therapy je ten istý setup čo som spomínal vyššie + Hendriks a jeho S4ka + F1 kontroler. Keď hráme spolu chceme sa odlíšiť určitými soundami, ja mam zvuk chrlanie predatora alebo ťukanie datla ako mi už niekoľko ľudí povedalo, Hendriks používa zas krik slona alebo iné zvery. V každom prípade náš spoločný sound je úspešný vtedy, keď sa človek cíti že nieje v klube ale je v v junlgy.
5. Môj sound je neustále sa meniaci. Kedže denne strávim v priemere 10h počúvaním rôznej hudby a sledovaním nových releasov, veľmi rýchlo ma veci omrzia a prejdem na niečo iné. Myslím si ale že som sa vcelku našiel v temných štýloch ako sú Techno, Dub Techno, Minimal a odrody tech-housu. Páčia sa mi tracky ktoré majú buď silný groove, špinavý sound, hypnoticke melodie alebo všetko naraz. Keďže sa venujem viacerým projektom hlavne Aamon a Red Meat Therapy tak sa snažím to hudobne aj rozdeliť. Aamon je viac technovy a dynamicky a Red Meat Therapy je pomaly atmosfericky minimal. Jak to ale bude do budúcnosti to neviem povedať.
6. Prešiel som veľmi rôznorodým hudobným vývojom. V začiatkoch to bol tvrdý Trance s jednoduchými chytlavími melódiami ala Scooter, neskôr po odcestovaní za veľkú mláku ma očaril hiphop a garage a celkovo umenie samplovania ktoré je veľmi zasadne aj v mojich dnešných produkciách. Po príchode naspäť na Slovensko som sa preorientoval na viacej undergroundovejsie štýly. Casto sa mi stáva že veci ktoré počúvam, sú undergroundové, ale časom sa stanú komerčnými a to ma možno niekedy svojim spôsobom od toho odradí aj keď nemám nič, proti komerčným djom či producentom. Ja som si odohral aj komerčné akcie ako dj a proste beriem to ako fázu ktorou som si prešiel a užil si ju a teraz si zas užívam to čomu sa venujem momentálne.

Hendriks
1. Djingu som sa začal venovať úplnou náhodou sám, keďže som pracoval v bare kde hrávala dobra hudba a tiež som sa chcel naučiť spájať pesničky.
2. Moj dj nick vznikol od jedného často podguráženého pána v mojej štvrti ktorý bol tiež Henrich ako ja a volali ho Hendriks, veľmi rád tancoval, čo ja tiež ,tak som to teda prebral.
3. Začal som hrať pred 2 a pol rokmi na prehrávačoch pioneer cdj 400. Prvé hranie bolo v októbri roku 2011 v bare Remix kde som hral electrohouse cez techhouse a opačne, došlo veľa kamošov a tvárili sa že to bolo super, technicky to ale bolo dosť naprd.
4. Momentálne hrávam cez kontroler traktor s4 používam 4 decky k tomu dopĺňam F1, ktorý využívam na remix deckoch ako sampler plus dotvárač atmosféry – atmosfericke zvuky atd…
5. Ťažko povedať, vždy je to groovove a dynamicke rad zapájam a tvorím v klube atmosféru džungle, čo s AAMONom obaja asi milujeme, momentálne je to asi štýlovo niekde medzi techhouseom , dubtechnom a technom teda 119-125bpm.
6. Začal som progressivom a electrom potom som prešiel na klasické techhouseove bicyklovačky a teraz toto, medzitym som hraval aj hiphop.
7. Produkcia je momentálne to čomu posledne 3mesiace venujem najviac času, s mentorom AAMONom sme sa rozhodli spraviť projekt Red Meat Therapy, kde sa snažíme spojiť spoločné idei, makám ale už aj na sólovych veciach, teda momentálne na 2hej, prvú už môžeš nájst na mojom soundcloude.

final

Zdroj: No Identity