Hymnická pieseň o horách a priateľstve. Kapela Červený Bicykel prichádza s novinkou Pútnik.

Kto má rád hory a váži si zmysel priateľstva, toho sa pieseň Pútnik určite dotkne. Novinka od multižánrovej kapely Červený Bicykel rozpráva príbeh turistu, ktorý objavuje poklady slovenského pohraničia. Pieseň  je totiž na mieru napísaná ako titulná skladba pre unikátny dokumentárny film Via Slovakia, ktorý bude mať premiéru v lete tohto roka. Ten mapuje výkon Slava Duchoviča, ktorý prešiel najdlhšiu turistickú trasu u nás, vyše 1870 km po hraniciach Slovenska.

Dokument sa zameriava na krásy tejto oblasti, atrakcie ktoré ponúka, ale aj zaujímavý osobný príbeh hlavného hrdinu. Práve pieseň Pútnik bude vyvrcholením filmu a podčiarkne odkaz, ktorý chcú tvorcovia týmto dielom odovzdať. „Je to skladba o silnom prepojení priateľstva a slovenskej prírody. Hymnický refrén, akordeón, flauta či zbory odkazujú aj na naše folklórne korene.  Verím, že energia piesne či text potešia milovníkov hôr a našej krásnej krajiny“ povedal Viťo Chrappa autor piesne a režisér dokumentu Via Slovakia. Skladbe zvukovo pomohli aj hostia ako Michal Veselský na akordeón, či známy multiinštrumentalista Peter Luha na zobcovú flautu.

Svojím producentským umením sa podpísali Majo Džubák a Andrej Marichel. Novinku sprevádza aj zaujímavý videoklip o ktorý sa postaral kameraman dokumentu Tomáš Bartaloš. Prvé zábery z pripravovaného filmu si fanúšikovia môžu vychutnať práve v klipe. Kapela Červený Bicykel, ktorá hrá v zložení Viťo Chrappa – spev a gitara, Michal Konopeus – gitara, Roman Bekӧ – basgitara a Jaroslav Dutka – bicie, pôsobí na našej hudobnej scéne vyše 10 rokov.

V roku 2019 vydala debutový album Nechaj sa zviesť, ktorý obsahuje 10 piesní. Niektoré z nich zarezonovali aj vo viacerých slovenských rádiách. Zaujímavosťou je, že až traja členovia sú absolventi Fakulty telesnej výchovy a športu. Možno aj z toho pramení športová energia na ich koncertoch. Skupina naďalej aktívne pracuje na druhom albume, ktorý chce vydať v zime tohto roka.

TS