Hviezdy slovenského ambientu vás pozývajú na celonočný prespávací festival. / Nočný život v Bratislave obohatí celonočný ambientný festival.

Pre poslucháčov a hudobníkov, ktorí najradšej vychutnávajú hudbu poležiačky, vzniká unikátny festival Dream Scenes. Maratón spánok navodzujúcich koncertov vyplní priestory Novej Cvernovky v sobotu 29.6.2019.

9 známych slovenských ambientných a drone hudobníkov: Alapastel, Casi Cada Minuto, Charon, Whithe, 16 Colours, Vrtačky po desáté hodině, Phragments, Chaosdroid a Prvočísla vás bude svojím ľahkým tempom unášať počas noci ponad najrôznejšie fantastické snové scenérie. Koncerty začnú od 21.hodiny (brána bude otvorená od 20:00) a pokračovať budú až do ranných hodín. Návštevníci sa budú môcť uložiť na svojich lôžkach a nechať hudbu, nech sa hrá s ich snami. Doniesť si treba vlastné veci na spanie. Deky, vankúše, karimatky, spacáky, plyšové zvieratká, penové podložky a pohodlné oblečenie sú všetky vítané. V prípade, že sa návštevníci budú chcieť občerstviť, vo vedľajšej miestnosti bude spoločenský priestor s barom. Raňajky sa zakupujú večer pri vstupe, pripravené budú o 8:00 v priestoroch baru, k dispozícii bude aj vonkajšia terasa v parku budovy.

Celonočný prespávací festival chce priniesť úplne nový kultúrny zážitok a zároveň obohatiť aj Bratislavskú elektronickú hudobnú scénu.

Ak patríte k ľuďom, ktorí radi trávia čas pokojne a rozjímavo, nočný život v Bratislave neponúka veľa možností. Ak nemáte chuť žúrovať a nechcete zostať ani zavretí doma, môžete skúsiť niečo, na čo je ambientná hudba skoro stvorená. Prísť si ju poležiačky vychutnať spolu s desiatkami podobne naladených ľudí.“ (člen organizačného tímu a hudobník Lukáš Bulko)

“Je to experiment pre mozog, nový rozmer vnímania ambientnej hudby v predspánkovej meditácii, samotných spánkových fázach v priebehu noci, až po ranné prepojenie s lucidným snom. V Prahe má tento formát dobré ohlasy, majú za sebou niekoľko koncertov, jedného som sa zúčastnila a vnútorne som cítila, že by to mala zažiť aj  Bratislava” (členka organizačného tímu Alica Danielová)

 Hudobníci budú hrať len svoju vlastnú autorskú hudbu a viacerí avizujú pre túto príležitosť exkluzívny live set.

„Set na Dream Scenes bude výnimočný zapojením hlasu a dôrazom na repetíciu.“ Hovorí Slavo Herman, ktorý stojí za projektom Casi Cada Minuto

Festival organizujú hudobníci a ich priatelia svojpomocne, bez sponzorov, preto aj honoráre hudobníkom sú naviazané výlučne na predaj vstupeniek a prípadnú fanúšikovskú podporu.

Pre samotných hudobníkov aj poslucháčov je jednou z najdôležitejších podmienok kvality akcie kvalitný zvuk.

Na ambient sa najlepšie naladíme, keď máme kvalitný, detaily vykresľujúci zvuk, ležíme a zistíme, že sa v ňom dokážeme stratiť. Hudba nebude hrať nahlas a preto chceme zabezpečiť čo najkvalitnejšiu aparatúru.“ (člen organizačného tímu a hudobník Lukáš Medlen)

Celonočný prespávací ambient a drone festival – Dream Scenes Bratislava patrí ku konceptom, ktoré sa už úspešne zabehli v zahraničí, napríklad v Berlíne, Prahe, či New Yorku. Ak sa pilotný festival podarí, do budúcnosti pripravujú organizátori sériu menších prespávacích hudobných podujatí za účelom hrania lokálnych live setov a počúvania nových ambientných albumov zo svetovej scény. Zároveň chcú pokračovať vo festivale Dream Scenes Bratislava v Novej Cvernovke a priniesť k nám aj zahraničné mená.

Lístky si možete zakúpiť v predpredaji za 10€, priamo na mieste budú stáť 13€. https://tootoot.fm/sk/events/5cee3ff44f6a8c0c1476a4b5

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/2276590125742312/
YOUTUBE TEASER: https://youtu.be/GPjT0HmUo74
WEB: dreamscenes.sk

Ak máte dobré nápady a chceli by ste sa pridať do organizačného tímu, napíšte organizátorom na FB dreamscenes https://www.facebook.com/dreamscenesbratislava/

Zdroj: TS