Hviezdou 54-ho ročníka festivalu Červeník bude škótska popová legenda Bay City Rollers!

Fantastická zábava a zmes všetkých hudobných žánrov! To sú Červenícke slávnosti spevu, hudby a tanca, ktoré sa tento rok konajú už po 54-tý raz a opäť prinesú unikátny program. Na festivale 9. a 10. augusta v Amfiteátri Červeník zahrajú Desmod, Gladiator, Inekafe Vitaj! 20 rokov špeciál, Arzén, Smola a Hrušky, Šarišanci, Nora Carusso, speváci Marián Greksa, Bystrík a mnohí ďalší. Zahraničnou hviezdou festivalu bude škótska popová legenda Bay City Rollers!V sobotu pripravili organizátori pre deti detský program Simsalala.Nenechajte si ujsť festival s neopakovateľnou atmosférou, ktorý štartuje už tento piatok v Červeníku. Brány areálu sa otvárajú o 15:00!

Festival Červeník je tradícia skĺbená s rockovými a popovými rytmami! Návštevníci všetkých vekových kategórií sa tento rok tešia na jednu z našich najlepších kapiel skupinu Desmod, ktorá letné koncertovanie obľubuje.

„Na Červeník sa veľmi tešíme, pretože je to skvelá akcia s veľkou tradíciou. Má dobrú organizáciu, je to tam super spravené. Ľudia sú zvyknutí, že tam sú vždy špičkoví interpreti, dobrá nálada a stánky s kvalitným jedlom. Ľudia sa tam chodia radi zabaviť, doslova vyskákať. Zahráme najväčšie hity a single z nášho aktuálneho albumu „Molekuly zvuku“, ktoré ľudia poznajú aj z rádií – „Vŕba“, „Nevrav mi, aký som“ či „Chýbanie“. Nezabudneme ani na staršie songy „Vyrobená pre mňa“, „Na tebe závislý“, „100 rokov samoty“ alebo „To nie je možné“,“  teší sa líder skupiny Desmod Mário Kuly Kollár.

Zahraničnou hviezdou festivalu sú legendárni Bay City Rollers zo Škótska, ktorí boli na vrchole popularity v polovici 70-tych rokov minulého storočia. Médiá ich označovali za „najveľkolepejšiu kapelu po The Beatles a najviac obdivovanú skupinu 70-tych rokov“.  Kapela dostala prezývku „Rollermania“ a za veľmi krátky čas svojej rušnej existencie sa stali celosvetovým idolom tínedžerov. V ich zostave sa počas rokov vystriedalo viacero osobností, na Červeník zavíta Ikona The Legendary Bay City Rollers v štvorčlennej zostave na čele so spevákom Lesom McKeownom.

„Živé vystúpenia milujeme, na Slovensku zahráme všetky hity vrátane „Bye Bye Baby“, „Shang-a-Lang“,Remember”, “Summerlove Sensation”, “Give A Little Love” a mnoho ďalších. Samozrejme pridáme aj nové songy z nášho aktuálneho albumu “Lost Songs”. The Legendary Bay City Rollers prinášajú novú energiu všetkým klasickým hitom,“ prezradil Les McKeown.

Amfiteáter v Červeníku rozpália aj kapely Gladiator, Inekafe s projektom Vitaj! 20 rokov špeciál, Arzén, Smola a Hrušky, Šarišanci, Nora Carusso, speváci Marián Greksa, Bystrík a ďalší. Programom bude sprevádzať moderátor Richard Vrablec. Pre deti aj ich rodičov je v sobotu o 15:00 pripravený detský program Simsalala. Deti do 10 rokov, vrátane majú vstup zdarma. Brány festivalu Červeník sa otvárajú v piatok 9.8. 2019 o 15:00 hodine. Brány budú dve, jedna pri obecnom úrade a druhá hlavná brána bude od ulice Kalinčiakova, ako každý rok. Parkovať sa dá popri ceste v uliciach obce, pretože obec nemá priestor na parkovanie väčšieho množstva áut. Návštevníci so zakúpenou VIP vstupenkou sa dostanú cez oba vchody. VIP parkovisko bude zriadené vedľa obecného úradu na ploche pri tenisových kurtoch. Stanové mestečko bude prístupné od piatka 12:00 do nedele 12:00. Stanovanie je zabezpečené na tréningovom ihrisku, cena je 7 eur za stan a 3 eurá za auto. Zabezpečené sú WC a sprchy priamo v kabínach ihriska. Grily na uhlie alebo plynové sú povolené, zakladať ohniská je zakázané!

Festival Červeník sa tento rok bude v malej západoslovenskej obci v okrese Hlohovec konať po 54. krát a štartuje už v piatok 9. augusta. Nenechajte si ujsť festival s jedinečnou atmosférou a skvelým programom. Všetky informácie nájdete na festivalcervenik.sk  Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.sk na https://www.ticketportal.sk/event/CERVENIK_2019

Červeník 2019

Piatok 9.8. 2019
15:30 ETUEDOGS
17:00 REFLEXY
18:30 SMOLA A HRUŚKY
20:00 NORA CARUSSO
21:30 DESMOD
23:30 INEKAFE Summer špeciál
00:30 DJ LUKY

Sobota 10.8. 2019
15:00 SIMSALALA
16:30 ŠARIŠANCI
18:00 GLADIATOR
19:30 MARIÁN GREKSA a DELYKVENC
21:00 BAY CITY ROLLERS
22:30 ARZĚN
00:00 BYSTRÍK

Zdroj: NK Factory