Hviezda: Slovenskú premiéru zažije na Febiofeste!

2.4.2012 zažije slovenskú premiéru na festivale Febiofest dokumentárny film „Hviezda“ režiséra a producenta Andreja Kolenčíka. Snímka vznikla s finančnou podporou Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Intenda, koproducentom filmu je spoločnosť Cinetype a producentom umelecká skupina Pacientárium v zastúpení Andreja Kolenčíka.

Film rozpráva príbeh Jána Slováka, 55-ročného zvárača z Doprastavu, ktorý prepadol hereckej vášni. Jeho túžba sa začala napåňať, keď získal hlavnú rolu v divadelnej adaptácii najhoršieho filmu všetkých čias, Plan 9 From Outer Space od Eda Wooda Jr. Dosky, ktoré znamenajú svet sa stali jeho osudom.

Dokument naturalistickým spôsobom sleduje osud otca rodiny, ktorý sa musí starať o postihnutého syna a popritom hrá v divadelnom súbore. Okrem účinkujúcich, Jána Slováka a jeho rodiny, ktorí v dokumente vystupujú na filme spolupracovala kameramanka Nikoleta Šuplatová, ako druhý kameraman jej asistoval Peter Važan. O strih sa postarala česká strihačka Petra Vladyková a majster zvuku bol Alexander Bori. Na scenári sa podieľal aj scenárista Lukáš Sigmund, autor divadelnej hry Plán B z vesmíru. Produkciu riadil Filip Křížek zo spoločnosti Cinetype.

Andrej Kolenčík prezývaný Admiral (* 3.8.1984 v Bratislave) je filmový režisér a výtvarník. Vysokú školu múzických umení v Bratislave absolvoval v odbore animovaná tvorba. V súčasnosti pracuje na voľnej nohe ako režisér hraných a animovaných filmov, spotov, videoklipov a taktiež ako programový riaditeľ medzinárodného festivalu animovaných filmov Fest Anča. Film „Hviezda“ je jeho debutovým dokumentárnym filmom.

Film Hviezda je prvým producentským počinom spoločnosti Cinetype, ktorá sa špecializuje na výrobu slovenských kinodabingov.

www.hviezdafilm.sk
www.facebook.com/hviezdafilm
https://www.febiofestsk.sk/

Hviezda

Zdroj: Filip Křížek & Andrej Kolenčík
Publikoval: Redakcia GREGI.NET