Hviezda českého folku Radůza odohrá jedinečný koncert v Bratislave!

Česká folková TOP speváčka a multiinštrumentalistka Radůza prinesie do Bratislavy neuveriteľný umelecký zážitok! Nenechajte si úsjť koncert hudobníčky, ktorá účinkovala na pódiu s takými hudobnými legendami ako je Suzanne Vega a Mike Oldfield! Už 2. decembra v Starej Tržnici prednesie Radůza skladby plné emócií a príbehov!

Česká folková speváčka a multinštrumentalistka Radůza bude 2. decembra 2013 koncertovať v Bratislave. Vďaka oceňovanej pesničkárke zažije bratislavské publikum v Starej Tržnici nezabudnuteľný zážitok! Radůza, vlastným menom Radka Vranková, je hudobníčka, ktorú radia na vrchol českého porevolučného folku.

Raduza z koncertu

Jej hudba vychádza čiastočne zo šansónu, no najmä z folklóru a nálad mestských odrhovačiek, ktoré v jej ráznom podaní ponúkajú nečakané hudobné i textárske obraty. Radůza patrí k silnej generácii alternatívnej scény 90-tych rokov. Úspech zožala nielen doma, ale aj v zahraničí. Na spoločnom pódiu účinkovala so Suzanne Vega, Mikeom Oldfieldom či s legendárnou skupinou Marsyas. Nadaná hudobníčka spolupracovala aj s českou kapelou Nerez a s hudobným skladateľom a gitaristom Michalom Pavlíčkom.

„Radúza patrí medzi výrazné osobnosti českej hudobnej scény. Výborné texty,  nápaditá hudba a neskutočný „drive“ robia jej koncerty neopakovateľnými.“ Teší sa na koncert organizátor Palo Maruščák šéf agentúry Dr. Horák.

SONY DSC

Radůza nahrala deväť albumov. V roku 2003 získala tri ocenenia „Anděl“ Akadémie populárnej hudby v kategóriách „Speváčka roka“, „Objav roka“ a „umelkyňa v žánrovej kategórii Folk“. V rovnakom roku prijala oceňovaná pesničkárka ponuku účinkovať vo filme Jána Hrebějka Kráska v nesnázích. V roku 2004 Radůzu ocenili v ankete Zlatý Slávik v kategórii „Skokan roka“. Rok 2010 sa stal pre úspešnú hudobníčku prelomovým, Radůza vydala úspešný album „Miluju vás“ a založila si vlastné hudobné vydavateľstvo.

Jej povesť vynikajúcej interpretky potvrdzuje aj posledný koncertný album „Ocelový město“, na ktorom hrá dokonca na dudách. Na albume fanúšikovia nájdu aj skladbu s jej vlastným vymysleným jazykom. Album „Ocelový město“ je plný aranžérsky košatých skladieb. Radůza na albume spolupracovala s profesionálnymi muzikantmi ako je Ján Cidlinský – basa a husle, David Landštog – bicie či Josef Štěpánek – gitara.

foto Alena Hrbková

 

Nenechajte si ují nevšedný koncertný zážitok 2. decembra 2013 v bratislavskej Starej Tržnici. Vstupenky sú v predaji u Dr. Horáka na Medenej 19 v Bratislave, na https://www.drhorak.sk/?con=1637 a v sieti Ticketportal  https://www.facebook.com/events/561769810566511/.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Alena Hrbková