Hvězda Kelly Family vystoupí v Tišnově. Podpoří festival Hudbou pro UNICEF

Nejstarší členka legendárního Kellyovic klanu Kathy přijala pozvání na devátý ročník charitativního multižánrového festivalu Hudbou pro UNICEF, který proběhne 8. června v letním kině v Tišnově. Podpoří programy Dětského fondu Organizace spojených národů UNICEF.

Kathy Kelly s rodinou vystupovala naposledy v pražské O2 areně v roce 2020, se sólovým programem se zpěvačka do České republiky vrací po dlouhých 8 letech. V Tišnově představí svůj hudební program, který mapuje téměř padesátiletý průřez její pěveckou kariérou. Zazní tak legendární a známé písně z éry Kelly Family, ale také světové gospely, lidové písně a operní árie. Kathy se totiž opěře věnuje od dětství a celý život k ní tíhne. Před nedávnem si splnila velký sen a vydala své první operní album My First Classic, které nahrála společně s Moravskou filharmonií v Olomouci. Hanácká metropole ji přímo okouzlila a ráda se tam vrací. Kathy na jejím vystoupení hudebně doprovodí zpěvák a všestranný muzikant Martin Šafařík.

„S Martinem jsem se už potkala po našem posledním koncertě s rodinou v Praze. Tehdy jsme plánovali pár společných vystoupení, ale spolupráci přerušila pauza kvůli pandemii. Byl mi představen jako skvělý muzikant, což se mi potvrdilo, když jsem viděla jeho tvorbu. V Česku máte spoustu talentovaných umělců a jakákoliv nová spolupráce s nimi je pro mě vždy velkou výzvou. Nazývám to takovým novým dobrodružstvím, vystoupením ze stereotypu a komfortní zóny,“ přiznává sympatická zpěvačka.

Devátý ročník festivalu se bude konat po šestileté pauze v sobotu 8. 6. 2024 v přírodním areálu Letního kina, který prošel nedávno rozsáhlou rekonstrukcí. Festival Hudbou pro UNICEF je jedinečný svým zaměřením, oficiálně totiž spolupracuje s Dětským fondem OSN – UNICEF pro ČR a podporuje jeho aktivity. Z pohledu svého specifického zaměření u nás nemá obdobu a patří mezi největší hudební události na jižní Moravě.

V uplynulých ročnících zde vystupovali umělci jako Miro Žbirka, Richard Müller, Dan Bárta, Tomáš Klus, Jiří Schmitzer, Jaroslav Uhlíř, Vladimír Mišík, Mandrage, Mňága a Žďorp a mnoho dalších. Festival v minulosti podpořila také řada známých osobností – hokejista Patrik Eliáš, olympijská vítězka Eva Adamcziková nebo herečka Daniela Kolářová, která se stala i patronkou festivalu. Výtěžek z projektu je každoročně věnován na podporu programů UNICEF a také na menší regionální charitativní programy nebo podporu jednotlivců.

Vstupenky pořídíte do 31. 3. 2024 ve druhé vlně předprodeje v síti Ticketstream za 650,- Kč. Vstupenky ve třetí vlně budou poté stát 790,- Kč a na místě 990,- Kč: https://www.ticketstream.cz/akce/hudbou-pro-unicef-174095

Text: Milan Papežík – M.P. Production
Foto: Archiv Kathy Kelly, archiv Martina Šafaříka