HUDOBNÝ FESTIVAL YOUTOPIA LÁKA NA VIACERO NOVINIEK.

V Trnave sa aj tento rok bude konať netradičný festival, ktorý prinesie to najzaujímavejšie a najzábavnejšie zo spojenia hudby a videa. Druhý ročník Youtopie láka na viacero noviniek, medzi ktorými je aj Súťaž slovenských videoklipov. 

Nadšenci hudby i videí si prídu na svoje. Od 21. – 22. augusta bude v kultúrnom centre Malý Berlín a na Nádvorí v Trnave festival Youtopia. Tento rok sa môžete tešiť na domácu hudobnú scénu. Nebude chýbať koncert producenta Lukáša Zdurienčíka, ktorý vystupuje pod názvom Blame Your Genes, netradičný česko-slovenský projekt klipers či Andreja Danócziho, multitalentovaného tvorcu experimentálnej hudby.

„Lákadlom bude česká kapela Zrní, ktorá predstaví fanúšikom svoj album Hrdina počítačový hry jde do světa. Popri koncerte si budú návštevníci môcť vychutnať nielen osvedčenú kapelu, ale aj synchronizované premietanie hry, ktorú na motívy albumu vytvoril Dalibor Bartoš. Najväčšou novinkou však bude Súťaž slovenských videoklipov, ktorá vyvrcholí ocenením práve na našom festivale. Vďaka nej chceme zvýšiť povedomie o tvorbe videoklipov na Slovensku a ukázať, že aj tu vznikajú kvalitné diela, ktoré obstoja aj v medzinárodnej konkurencii,“ hovorí dramaturg festivalu Juraj Kovalčík.

Súťaž je skvelou príležitosťou pre zviditeľnenie tvorcov klipov. Do súťaže boli automaticky zaradené videoklipy zverejnené na ktorejkoľvek internetovej platforme na zdieľanie videí od 1. januára 2019 až do 30. júna 2020. O víťazovi súťaže bude rozhodovať päťčlenná porota zložená z filmového režiséra a animátora Andreja Kolenčíka, redaktorky portálu Hudba.sk Michaely Kučovej, propagátora slovenskej hudby Alexandra Čerevku, režisérky a dokumentaristky Lucie Kašovej a riaditeľa Trnavského rádia Dušana Vanča. Víťaz zároveň získa finančnú odmenu.

Celý program a permanentku nájdete na stránke www.youtopia.sk.

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na http://bit.ly/TuristickeInformacneCentrum

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Zdroj: TS
Zdroj foto:  Malý Berlín