Hudobne si podmanili Ameriku, cez víkend zaútočia aj na Slovensku – José James a Bilal.

Spolupracujú s najväčšími menami súčasnej hudobnej scény a mnohí ich označujú za najväčšie spevácke talenty súčasnej americkej hudobnej scény. Spevácke hviezdy José JamesBilal vystúpia na Bratislavských Jazzových Dňoch už koncom tohto týždňa!

José James je novou speváckou hviezdou moderného džezu, no v jeho skladbách nájdeme aj soul či elektroniku. Ihneď po vydaní prvého albumu sa objavil v lineupoch najprestížnejších festivalov ako North Sea Jazz, Tokyo Jazz a hosťoval na nahrávkach hviezd ako Jazzanova a Basement Jaxx.

Jose James

V súčasnosti koncertuje v Európe s aktuálnym albumom No Beginning No End, ktorý vydalo jedno z najprestížnejších svetových vydavateľstiev Blue Note. Talentovaný Američan sa však nenecháva spútavať žánrami a medzi svojimi fanúšikmi má aj početnú mladú hiphopovú generáciu. V Bratislave bude mať premiéru so svojou kapelou v piatok, 25. októbra.

https://youtu.be/6ZttR9I52LY

Bilal, ďalšie meno v programe Džezákov o ktorom budeme v budúcnosti ešte veľa počuť! Erykah Badu, Beyoncé, Jay-Z, Dr. Dre či The Roots – toto je len pár mien s ktorými tento americký spevák, skladateľ a producent spolupracoval.

Bilal_1349__PRESS

Jeho spev nájdete na nahrávkach mnohých hviezd, vo vlastnej diskografii má tri albumy, vrátane tohtoročnej novinky A Love Surreal. Bilal, ktorý je podľa kritikov aj fanúšikov čiernej hudby momentálne jedným z najlepších čiskokrvných RnB spevákov s nádychom džezu a soulu, vystúpi v Bratislave 26. októbra.

Jedným z najočakávanejších vystúpení v rámci festivalu je aj koncert acid-džezovej legendy The Brand New Heavies. Nedeľa už tradične patrí fanúšikov funkovej hudby a aj tento sa majú na čo tešiť. Do Bratislavy 27. októbra zavíta kapela, ktorá ma na konte množstvo tanečných hitov, medzi ktoré určite patria aj skladby Dream On Dreamer, You´ve Got A Friend či Never Stop. Na Bratislavské Jazzové Dni príde kapela rozšírená o dychovú sekciu, vyzerá to na skvelú party!

Program Džezákov aj tento rok prináša na Slovensko to najlepšie, čo momentálna hudobná scéna ponúka. V bratislavskej Inchebe posledný októbrový víkend od 25. do 27. októbra budú koncertovať svetové hviezdy, špičkoví speváci a kvalitní hudobníci. V piatok so sa predstaví Joshua Redman so svojím Quartetom, v nedeľu odohrá koncert jeho kolega, saxofonista a svetová hviezda Chris Potter. V sobotný večer ovládne Džezáky so svojím projektom svetová trojica Scott Henderson, Jeff Berlin a Dennis Chambers! Kompletný program festivalu a informácie o vstupenkách nájdete na www.bjd.sk.

plagat_BJD_2013

Zdroj: BJD