Hudobné kakao #4 – Hudobná stavebnica

Sériu štyroch detských koncertov v tomto roku uzavrie posledné Hudobné kakao v prvý decembrový deň. Už túto nedeľu budeme s deťmi hudbu skladať a rozkladať podobne, ako keď sa hráme so stavebnicou – namiesto lego kociek budeme mať zvuky a namiesto domu postavíme skladbu. S Tomášom Borošom si zahráme na xylofónoch, zvonkohrách, bubienkoch, paličkách, nožičkách i ručičkách. Vo finále z nás bude skvelý orchester.

Pod názvom Hudobné kakao sa skrýva séria detských koncertov, ktoré pripravuje design factory a festival Konvergencie. Počas roka sme uviedli tri koncerty pod vedením vynikajúcich hudobníkov, ktorí sa dlhodobo venujú hudbe a hudobnej výchove. Hudobné kakao Struna a slák #1, Časokráčanie a časokrájanie #2 a Človekofón #3 pod vedením skúsených hudobníkov a pedagógov Jozefa Luptáka, Tomáša Boroša a Evy Šuškovej priniesli na každom koncerte originálnu tému a hravou formou predstavili klasickú, súčasnú aj experimentálnu hudbu deťom, ale aj ich rodičom, ktorých tak nepriamo učí viesť deti k hudbe.

Koncertmi chceme podporiť v deťoch záujem o hudbu a zaujímavým interaktívnym spôsobom im priblížiť rôzne nástroje a hudobné prvky.

Dôležitou súčasťou každého koncertu je originálny pracovný zošit, ktorý zhrnie deťom ich koncertné zážitky z celého roka. Každý malý hosť dostane na koncerte sériu pracovných listov súvisiacich s danou témou. Postupne si tak naplní a kreatívne dotvorí vlastný hudobný pracovný zošit.

Projekt sme vytvorili na základe dlhodobej veľmi úspešnej spolupráce s festivalom komornej hudby Konvergencie, ktorý sa posledných osem rokov koná v našich priestoroch. Chceme spojiť to najlepšie, čo vieme deťom dať a čo sa nám doteraz osvedčilo pri množstve iných akcií.

Máme pre vás novinku! Aby sme sa všetci poskladali do sály, vymysleli sme pre deti 3 rôzne časy (14:00, 15:00 alebo 16:00). Napíšte nám prosím, ktorý Vám vyhovuje najviac, a tiež aj to, koľkí sa prídete hrať s hudobnou stavebnicou na mail info@designfactory.sk.

1.12.2013
14.00=15.00=16.00
design factory=Bottova 2=Bratislava

Hudobne kakao4

Zdorj: design factory