Hudbu k novému muzikálu Kubo zložila Sima Martausová za jeden týždeň!

Fanúšikov čoskoro očarí nová verzia muzikálu Kubo! Hudbu do Kuba napísala vynikajúca slovenská speváčka a skladateľka Sima Martausová za jediný týždeň. Je to jej vôbec prvý skladateľský počin pre muzikálový projekt. Muzikál je verný pôvodnému divadelnému spracovaniu a zároveň preberá to najlepšie z legendárneho filmu. Kubo bude mať premiéru 20. a 21. mája 2018 v Dome Umenia v Piešťanoch. Následne poputuje za fanúšikmi po celom Slovensku!

Živé, energické a zábavné predstavenie! Tak bude vyzerať nový muzikál Kubo v modernejšej a divácky príťažlivej podobe! Réžiu nového muzikálu si zobral na starosť režisér Ivan Blahút. Šesť originálnych piesní zložila skvelá Sima Martausová, štyri sú z pera Petra Uličného.

„Keď som dostala ponuku od producentky muzikálu Kubo Gabiky Urbanovej napísať piesne pre hlavné herecké postavy a hymnu k pripravovanému muzikálu Kubo, veľmi som sa potešila. Ešte nikdy som neskladala pre žiadny muzikálový projekt a bola to pre mňa naozaj výzva. Teším sa, že som mohla zložiť piesne, ktoré bude spievať niekto iný ako ja,“ prezradila Sima Martausová.


Sima si najskôr prečítala scenár muzikálu a potom sa pustila do písania. Piesne zložila počas turné v rekordnom čase za jediný týždeň!

„Mojou úlohou bolo zložiť pieseň pre Kuba, Aničku, Paľa, Košáričku a taktiež
zložiť jeden duet a jednu pieseň pre všetkých čiže hymnu muzikálu. Ku každej
piesni som dostala zopár informácií od režiséra predstavenia,
ktorých som sa snažila pri skladaní hudby a textu držať. Vychádzala som z
jednotlivých situácií, v ktorých sa dané postavy nachádzali, ale aj z ich
charakterov. Možno sa mi podarilo piesne zložiť celkom rýchlo aj preto, že som sa pri skladaní do každej jednej postavy vžila,“
opisuje tvorivý proces Sima Martausová.

           Oceňovaná speváčka má na konte štyri albumy a zaujala textami, hudobným prejavom, ale aj pokorou a bezprostrednosťou. Na konte má dvojplatinu, získala ocenenia za Album roka, široká verejnosť aj odborná kritika ju označili za talent roka. Kubo je jej prvý skladateľský počin pre muzikálový projekt.

„Televízna verzia Kuba je veľmi krásna, jednoduchá a autentická. Tomu podľa
mňa prispela aj osobnosť Jozefa Kronera, ktorého meno sa mi s týmto filmom
spája. Verím, že aj muzikálové spracovanie bude krásne a poteší divákov.
Želám muzikálu Kubo veľa úspechov…“
uzatvára Sima.

Nové Česko-slovenské muzikálové spracovanie divadelnej hry Jozefa Hollého  je  oslavou slovenského folklóru a slovenských tradícií. Predstavenie vtiahne divákov do deja, ktorý dôverne poznajú a obohatí ho o prvky moderného hudobno-tanečného divadla. V muzikáli účinkuje 22 účinkujúcich, 10 hercov a 10 tanečníkov. V Kubovi si zahrajú Ján Jackuliak, Tomáš Palonder, Peter Brajerčík, Adela Mojžišová, Silvia Holečková, Jakub Jablonský, Lucia Vráblicová,  Marta  Potančoková, Judit Hansman, Katka Ivanková, Zdeněk Klusák, Peter Trník, Mária Breiner, Renata Ryníková. Nebudú chýbať profesionálni tanečníci vrátane sólistov Lúčnice. Režisérom je Ivan Blahút, asistentkou réžie Mária Breiner, scenár má na konte Tomáš Dušička, hudbu napísala Sima Martausová a Peter Uličný. Kostýmy si zobrala na starosť Adriena Adamíková a scénu vytvoril Andrej Sarvaš. Muzikál Kubo bude mať premiéru 20. a 21. mája 2018 v Dome Umenia v Piešťanoch. Následne poputuje za fanúšikmi po celom Slovensku a dokonca aj do Českej republiky! Vstupenky si môžete kúpiť v sieti Ticketportal na https://www.ticketportal.sk/Event/KUBO_ceskoslovensky_muzikal.

KUBO Česko-slovenský muzikál 2018

20.5. Piešťany – Dom umenia

21.5. Piešťany – Dom umenia

26.5. Čadca – Dom kultúry

27.5. Žilina – Dom Odborov

28.5. Martin – Kino Strojár

29.5. Žilina – Dom odborov

30.5. Považská Bystrica – Športová hala

1.6.  Banská Bystrica – ŠH Štiavničky

2.6.   Prievidza – Športová hala

3.6. Trnava – amfiteáter

11.6. Dolný Kubín – Dom kultúry

12.6. Ružomberok – Športová hala Koniareň

14.6. Partizánske – Športová hala

7.7.   Myjava Amfiteáter – Trnovce

8.7.   Kežmarok – Deň európskych remesiel

 Zdroj: TS