Hudba opět pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou. 19. ročník Koncertu pro Nadační fond IMPULS přispěje na psychoterapii

Skladby českého skladatele Antonína Dvořáka a německého skladatele a dirigenta Maxe Brucha rozezní ve čtvrtek 11. dubna Betlémskou kapli v Praze. Již devatenáctý Koncert  pro Nadační fond IMPULS na podporu psychoterapie pro pacienty s roztroušenou sklerózou (RS) organizuje první dáma české violy Kristina Fialová.

Přední česká violistka, která je dlouholetou ambasadorkou Nadačního fondu IMPULS (NFI), připravila program tradičního benefičního koncertu  pro nemocné RS podeváté v řadě, letos si na pódium znovu přizvala violoncellistu Petra Nouzovského. Dvojici doprovodí komorní soubor Barocco sempre giovane, který na této akci vystoupil již před sedmi lety. Večerem, jehož výtěžek putuje na nezbytnou psychoterapii pro lidi s nevyléčitelnou nemocí, tentokrát provede herec a moderátor Jan Čenský.

„Letošní koncert potěší duši a zahřeje srdce. Zároveň jako vždy pomůže získat prostředky na léčbu, která pro nemocné roztroušenou sklerózou stále není plně hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Vážíme si toho, že Kristina Fialová připravila za tímto účelem opět skvělý program,“ říká Kateřina Bémová z NFI. Zazní Dvořákovy valčíky, jeho Nocturno H dur nebo Rondo G moll a Bruchova Romance pro violu a smyčce F dur či Koncert pro violu a violoncello E moll.

Vedle kvalitní hudby se můžete stejně jako v předchozích letech těšit na skvělá vína sommeliera Víta Poppa, kávu firmy Doubleshot i drobné benefiční občerstvení od michelinského kuchaře Romana Pauluse a Clarion Congress Hotel Prague. Výtěžek z koncertu, nad nímž přijal záštitu senátor Pavel Fischer, náměstkyně primátora hl. m. Prahy Alexandra Udženija a starostka MČ Praha 1 Terezie Radoměřská, bude plně věnován na psychoterapeutickou pomoc pacientů s roztroušenou sklerózou při MS centru Všeobecné fakultní nemocnice na Praze 2.

Vstupenky v hodnotě 550 Kč zakoupíte v předprodeji prostřednictvím sítě www.finitimi.cz nebo objednat na emailu polackova@nfimpuls.cz či telefonicky na čísle 777 742 583.

Členové pacientských sdružení Unie Roska a Sdružení mladých sklerotiků mohou uplatnit zvýhodněné vstupné 250 Kč – slevový kód obdrží u svých organizací. Koupě vstupenky na koncert může být spojeno s darem ve prospěch pacientů s roztroušenou sklerózou, a to příspěvkem na transparentní účet 8888 999 000/2010 (VS: 130423) či prostřednictvím DMS zasláním SMS ve tvaru: DMSmezeraIMPULSmezera190 na číslo 87 777.

Hudba pomáhá, pomozme i my! Více informací najdete na webových stránkách www.nfimpuls.cz.

TS