Hudba je radosť, odkazuje v debutovom singli Lina Mayer!

Speváčka Lina Mayer necháva vo svojom novom singli Dream explodovať nálož s pozitívnou energiou. Pri písaní textu sa inšpirovala samotnou hudbou, pod ktorou je podpísaná spolu s Martinom Ferienčíkom a Vladom „Randym“ Gnepom.

Hudba je pre ňu zdrojom radosti, preto sa v piesni sústredila na emócie s jasne definovateľným kladným nábojom. „Táto pesnička má presne ten pozitívny feeling, kedy si človek povie, nech sa deje, čo sa deje, všetko hravo zvládnem, všetko bude v pohode, nič ma nerozhádže! Priala by som si, aby sa tá dobrá energia, ktorú sme do skladby vložili aj pri jej nahrávaní, preniesla na všetkých ľudí, ktorí si ju vypočujú,“ zapriala si Lina Mayer.  

Popri hudobnej vizitke pootvára talentovaná Košičanka aj ďalšie okno do ľudskej duše, kedy máme k pokoju, radosti a dobrej nálade o poriadny krok bližšie. „Kedy je človek takto nastavený? Predsa, keď je zaľúbený (úsmev). Vtedy neexistuje žiadny problém, jediným problémom je azda len to, kedy už budem konečne s ním, s ňou, inak je všetko krásne. Som presvedčená o tom, že každý si minimálne raz v živote tento pocit zažil. A vďaka tejto skladbe si ho môže navodiť znova a znova, no nie je to super?,“ konštatovala s úsmevom Lina.

Podľa mladej speváčky by sa hudba a text mali prirodzene dopĺňať. Keďže hudba bola v tomto prípade na svete ako prvá, priznala, že na text potrebovala určitý časový priestor. „Musel ubehnúť istý čas, aby som pochopila, že najlepšie bude, ak si pieseň otextujem sama a nebudú v nej sprostredkované pocity, ale moje vlastné,“ vysvetlila Lina.

Po nadobudnutých speváckych skúsenostiach sa Lina Mayer rozhodla vydať  vlastnou cestou. Spolupráca s jej novým tímom začala vznikať spontánne, keď sa vďaka muzikantovi Robovi Tkáčovi zoznámila s hudobným producentom Vladom „Randym “ Gnepom, ku ktorým sa postupne pridali Martin Ferienčík a Braňo Kociov. Mladá speváčka si spoluprácu s nimi veľmi pochvaľuje, pričom verí, že pohodu zo štúdia preniesli aj do piesne. Singel je prvou lastovičkou z jej pripravovaného albumu. Hoci sa, ako priznala, s aranžmánmi chvíľu potrápili, vo finále stavili predsa len na inštinkt. „Čím ďalej, tým viac zisťujem, že je veľmi dôležité, akými ľuďmi sa človek obklopuje. Zvlášť to platí v hudbe, pretože tá sa oklamať nedá. Preto som veľmi rada, že som mala možnosť spoznať ľudí, s ktorými momentálne spolupracujem, lebo ma dokážu inšpirovať, pochopiť a zároveň si užijeme i kopec srandy. Výborne sa dopĺňame a verím, že sa nám podarí vytvoriť ešte veľa dobrých skladieb,“ dodala Lina.

Okrem už spomínaných hudobníkov prišla talentovanú Košičanku podporiť do štúdia aj americká speváčka Nicole J. McCloud. „Je to úžasná žena a výborná speváčka. Okolo seba rozdáva obrovskú energiu a v štúdiu len potvrdila, že patrí medzi veľké profesionálky. Veľmi si vážim, že prišla na nahrávanie a dala mi zopár cenných rád. Dokonca nie je medzi nami vylúčená ani ďalšia spolupráca, ale to už nechcem predbiehať,“ poznamenala Lina.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.