Hudba i film mesta sa predstaví v bratislavskej kaviarni Magritte.

Stret zvuku, obrazu a mestského prostredia sa chystá na návštevníkov ďalšej akcie promotérskej skupiny After Hours. V piatok 31. mája v Café Magritte na Dlhých Dieloch tentoraz predstaví tvorbu mladej filmárky Pauly Ďurinovej, ktorá osobne uvedie svoj dokument 122 929 drobností a v špeciálnom živom sete zahrá Casi Cada Minuto z Exitabu so živým klavírom od Lucie Chuťkovej.

Slavo Herman alias Casi Cada Minuto na jeseň vydal mimoriadne vydarený a dobre prijatý debut In White Rooms (https://exitab.exitmusic.org/album/in-white-rooms), na ktorom zúročil niekoľkoročné skúsenosti s hraním, komponovaním a nasávaním rôznych vplyvov. In White Rooms nie je ani ambient, ani drone, ani noise, ide o elektroniku, ktorá spája prvky týchto žánrov a vytvára fascinujúce zvukové krajiny. Tie dávajú priestor nielen na hudobné snívanie, ale prekvapujú aj svojou silnou muzikalitou. To všetko funguje osamote, no zároveň i otvára priestor na uplatnenie živých nástrojov. Preto s Casi Cadom vystúpi v mimoriadnej kooperácii Lucia Chuťková (https://luciachutkova.bandcamp.com/), ktorá posledné roky strávila komponovaním hudby pre divadelné hry (napríklad Karamazovci v SND, Zámok v Astorke atď.), no známa je aj svojim pôsobením v kapele Hvozd.

Mladá režisérka Paula Ďurnová je absolventkou Akadémie umení v Banskej Bystrice v odbore Dokumentárny film a členkou skupiny Living Documentary. Vo svojej tvorbe sa s ľudským prístupom často pozerá na pálčivé otázky našej spoločnosti, napríklad na život Rómov. Jej starší film 122 929 drobností sa podobne venuje životu na najväčšom bratislavskom sídlisku, sleduje príbehy niekoľkých z jeho obyvateľov a vysvetľuje prečo ho domáci nevnímajú ako geto, ale ako svoj domov.

Večer v Café Magritte začne presne o 19:00, vstupné bude dobrovoľné, každé euro či cent tak podporí samotných umelcov.

FB: https://www.facebook.com/events/143339472516451/

AFTER HOURS 13:07
CASI CADA MINUTO | LUCIA CHUŤKOVÁ | PAULA ĎURINOVÁ: 122929 DROBNOSTÍ
CAFÉ MAGRITTE, Ľudovíta Fullu 9/A
31. 5. 2013, 19:00
VSTUPNÉ DOBROVOĽNÉ

Zdroj: Exitab Label/After Hours Shows