Hrad Devín ožije históriou!

Počas posledného prázdninového víkendu, 27. a 28. augusta 2011, si hrad Devín pripomenie svoje pôvodné poslanie. V 8. ročníku populárneho festivalu Devín ožije dobami, keď sa po ňom prechádzali dvorné dámy a rytieri na koňoch sa hnali za novými hrdinskými skutkami.

Devin

Festival ponúkne návštevníkom hradu aktívny oddych v prírode naplnený historickou hudbou, šermom, tancom a remeslami. Postará sa o to kultúrno-historický program, ktorý poteší všetky vekové kategórie. Už po 8. raz sa na festivale predstavia okrem slovenských šermiarskych, divadelných a tanečných súborov aj ich zahraniční kolegovia z Čiech a Maďarska.

Devin

Na hlavnom pódiu sa odohrajú bojové i divadelné vystúpenia historického šermu, predvedú sa majstri lukostreľby aj bohatého delostreleckého arzenálu. Nefalšovanú hradnú zábavu sprostredkuje historická hudba v podaní skupín Roc´hann či Vrbovské vàby, široký repertoár dobových tancov predstaví skupina Galathion. Návštevníci sa môžu tešiť aj na programové novinky, akými je veľkolepá Stredoveká bitka dvoch peších armád či workshopy brušných tancov. Nočné pódium ovládnu orientálne tanečnice, fakírska a ohňová show ale aj mrazivá rekonštrukcia inkvizície Templárskeho rádu.

Devin

V areáli hradu zaujme malých aj veľkých návštevníkov možnosť vyskúšať si streľbu z luku a kuše, hod oštepom alebo zápasenie s rytierskymi zbraňami. Môžu sa poprechádzať po starobylom jarmoku alebo nakuknúť do verných kópií vojenských táborov. Nebude chýbať ani obľúbená jazda na koňoch a poníkoch. O gastronomickú pohodu návštevníkov sa postará okrem klasického občerstvenia aj stredoveká pekáreň či tradičné nápoje ako kvas alebo medovina.

Devin

Všetci návštevníci sú vítaní v areáli hradu Devín od 9.30 až do neskorších večerných hodín. Deti do 7 rokov majú vstup na festival zdarma; vojaci, dôchodcovia, ZŤP a študenti zaplatia 5 Eur; dospelí 7 Eur. Viac informácií o podujatí na www.festivaldevín.sk.

Devin

Zdroj: funhouse s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET