Hoxton Whores: ,Prvný track, ktorý nás dostal viacej do povedomia ľudí z celého sveta, bol Sunshine of my love‘!

Festival Prague Pride se nezadržitelně blíží a s ním i jeho oficiální afterparty v klubu Roxy, kde se jako headlineři představí britští housoví mágové Hoxton Whores. Přinášíme vám rozhovor s touto známou producentskou dvojicí, která se na vystoupení v České republice opravdu těší!

Ahoj kluci! Jsem velice rád, že jste součástí line-up festivalu Prague Pride a jeho oficiální afterparty ve vyhlášeném pražském klubu Roxy. Slyšeli jste někdy o festivalu tohoto typu nebo máte obdobný event i u vás?
Ahoj. Rád bych vám touto cestou poděkoval, že můžeme být součástí letošní Prague Pride a moc se na tuto akci těšíme. V minulosti jsme na obdobných akcích hráli například v Londýně nebo Brightonu a vždycky to bylo skvělé!

https://www.youtube.com/watch?v=YnAsUrEfhS8

Proč zrovna Hoxton Whores?
Smích…Naše první studio sídlilo v bývalém nevěstinci v Hoxtonu ve východním Londýně. Nejdříve to bylo velice vtipné a smáli jsme se tomu, ale po 18 letech jsme toto místo, které ovlivnilo naší kariéru začlenili i do našeho názvu.

Pamatujete si na moment, kdy jste se rozhodli společně spolupracovat na muzice?
Je to až k nevíře, ale je to už 27 let. Když se nad tím zamyslíš, tak ti z toho trochu jde mráz po zádech (smích).

Británie je stále považována za kolébku elektronické scény. Zajímalo by mne ale, zda-li si prošla určitými změnami a jaká je situace na poli housové scény ať už v klubech nebo na větších parties…?
I u nás se prohnala vlna EDM a dostala se do klubů a na různé festivaly, z čehož jsme tak trochu smutní. Nicméně nás osobně se to nedotklo a pořád hrajeme a produkujeme muziku, která nás baví a kterou máme rádi!

Vaše nejvíc bláznivá party, kterou jste zažili?
Těch je celá spousta, ale pokud bychom si měli na nějakou vzpomenout, asi by nás zavřeli (smích)

Máte nějaký track, o kterém si myslíte, že opravdu nastartoval vaší kariéru?
První track, který nás dostal více do povědomí lidí z celého světa byl Sunshine of my love, když ho zahrál Fatboy Slim na Glastonbury. To naší kariéru opravdu nakoplo!

V roce 2007 jste odstartovali svůj vlastní label Whore House Recordings. Máte s ním hodně práce? Kolik demo tracků za den obvykle dostáváte?
Dostáváme jich hrozně moc a snažíme se většinu poslechnout, ale za měsíc můžeme vydat maximálně 2 tracky, takže musíme opravdu hodně vybírat a další tracky, které se nám líbí posíláme na sesterský label Good Measure Records.

Když chcete opravdu vypnout a relaxovat, co obvykle děláte?
Jdeme na pobřeží, což je místo, kde nasáváme enrgii a s láskou pozorujeme moře.

Čeští partypeople vás v minulosti mohli již několikrát slyšet. Pamatujete si na vaše poslední vystoupení?
Bylo to hrozně příjemné až jsme zmeškali let zpět domů (smích).

Co jste si na vaše vystoupení na Prague Pride připravili?
Nikdy se speciálně nepřipravujeme a vývoj našeho vystoupení vždy závisí na party people!

Plány do budoucna?
Tím hlavním je dokončit naše album, o kterém dáme vědět veřejnosti již brzy!

Kompletní informace o Prague Pride afterparty naleznete na https://www.facebook.com/events/1673592436205299/ . Vstupenky za přeprodejní cenu 290,-Kč/regular a 990,-Kč/VIP si můžete zakoupit na https://shop.praguepride.com/en/eshop/vstupenky-tickets .

Zdroj: Subgate