Houba (a spol.) vyprodala ústecký Národní dům 3 měsíce před akcí. Chystá se afterpárty!

Oslava 29 let kapely Houba bude vyprodaná. Kapacita Národního domu v Ústí je necelých 400 lidí. Houba proto přidává akci na sobotu 20. ledna.

„Po letech, kdy se na oficiálních místech v Ústí nedalo nic dělat, se situace změnila. Nový ředitel Kulturního střediska už nemá problém a tak jsem se rozhodli nastolit tradici punkfestu s názvem Svět sám pro sebe. Padlo to na úrodnou půdu, akce je vyprodaná 3 měsíce dopředu“, říká Martíček, basák kapely Houba a dodává, že v Ústí se dlouho nic nedělo. Proto se akce, kde Houba zahraje po boku The Fialky, Punk Floid, Nežfaleš a Volantů, tak dobře prodávala.

„Rozhodli jsme se jednat hned. Známe se dobře s provozním klubu Kladívko a tak jsme si blokli termín na sobotu 20. ledna. Neděláme rozhodně druhou akci s cílem ji okamžitě vyprodat. Chceme prostě nabídnout možnost i těm, kteří si lístky nestihli koupit a nechceme páteční akci přesouvat do většího prostoru. 20. ledna zahrajeme úplně jinej playlist než o den dřív. Ten bude zaměřený na staré skladby. A navíc v Kladívku zahrajeme nikoliv po boku našich tradičních souputníků, ale společně s výtečnými JET8, s kterými plánujeme jedno zahraniční turné“, doplňuje Martíček. Třetí kapela afterparty bude doplněna později.

Houba také chystá reedici dalšího alba. Tentokrát se jedná o vinylovou verzi desky Kuře Punk-Pao z roku 2000. „Vyjde asi ještě do Vánoc, na koncertě ale budete mít možnost si ji koupit společně s aktuální kompilační deskou Svět sám pro sebe 2004-2022 a s posledním albem Ničeho nelitujem!“.

Lístky na afterpárty seženete od 10. 10. 2023 na smsticket.cz pod heslem „Svět sám pro sebe – afterpárty“.

Zdroj: TS