Hot 8 Brass Band prinesie na Slovensko atmosféru New Orleans

Chcete sa teleportovať do horúceho New Orleans? Nu Spirit Club vám to umožní už 6. augusta. Deväťčlenný americký Hot 8 Brass Band ponúkne ten najautentickejší hudobný zážitok, aký sa môže zrodiť len v hlavnom meste čiernej hudby.

V ich zvuku sa mieša funk a jazz s tradičným poňatím černošských brass bandov,  rozjasaná atmosféra street festivalov ako je neworleanský Mardi Gras sa stretáva s jazzovým klubom. Na Slovensku sa Hot 8 predstavia po prvýkrát, keďže ich plánované vystúpenie na Pohode pred štyrmi rokmi bolo pre predčasné ukončenie festivalu zrušené.

Skupina pritom existuje už takmer 20 rokov, ale Európu začala dobýjať až v roku 2007, keď sa ich ujal Rob Luis a jeho vydavateľstvo Tru Thoughts. Už prvý singel, devaťminútový remake Sexual Healing od Marvina Gayea,  prevalcoval klubové tanečné parkety na celom kontinente. Prvý album, Rock With the Hot 8, a vypredané britské turné potvrdili ich reputáciu ako skupiny, ktorá oslovuje fanúšikov rôznych žánrov, jazzu, funku alebo dychových ansámblov.

Ovtedy Hot 8 vydali CDčko remixov a ďalšie dva albumy. Ten zatiaľ posledný, ktorý vyšiel len pred dvoma mesiacmi, je o niečo menej „párty“ ako tie predošlé. Tombstone odkazuje napríklad na hurikán Katrina, ktorý na dlhé roky poznačil ich rodný New Orleans, ale aj na osobné tragédie kamarátov a bývalých členov skupiny, ktorí zahynuli násilnou smrťou.

Dychovku milovať nemusíte. Ale ak máte radi funk a čiernu hudbu, tak by ste prvý augustový utorok nemali v Nu Spirit Clube na Šafárikovom nám. 7 chýbať. Predpredaj na tento jedinečný koncert začína 17. júla v sietiach Ticketportál a Tixy alebo v Nu Spirit Bare na Medenej 16.

Hot 8 Brass Band (USA)
Support DJs 7 Samurai (LesGammas, Panoptikum/AT), Kinet
NuSpirit Club, www.nuspirit.sk
Šafárikovo nám. 7, Bratislava
6.8.2013, 20:00

https://www.facebook.com/events/340021786131293/
https://www.hot8brassband.com/

Zdroj: Nu Spirit