Hosťom československého turné Lucie budú Korben Dallas!

Len niekoľko týždňov po tom, čo Korben Dallas ukončili svoje jarné turné dvoma vypredanými koncertami v pražskom Jazz Docku, vracajú sa do Česka – kapela podporí skupinu Lucie na všetkých  štyroch zastávkach jej turné k 30. výročiu. V Prahe, Brne a Plzni bude hosťom aj Jasná páka, v bratislavskej Inchebe zahrajú len vo dvojici.

„Som veľmi rád, že ponuku na spoločné koncerty prijali Korben Dallas. Je to jedna z mojich najobľúbenejších kapiel,“ povedal frontman Lucie David Koller. Trio Juraj Benetin (spev, gitara), Ozo Gutter (bicie) a Lukáš Fila (basa) si vyskúšalo spoločné vystúpenie s Davidom už v septembri 2015, keď s jeho bandom hrali v londýnskom 229 Venue. Podieľajú sa tiež na projekte Who The Fuck Is David Koller?, v rámci ktorého interpreti ako Vladimir518, Hentai Corporation, Ben Cristovao alebo Android Asteroid prerábajú jeho pesničky. Výstup v podobe albumu a koncertu sa očakáva na jeseň tohto roka.

„Lucie je legenda, ktorej sa podarilo to, čo málokomu – osloviť obrovské publikum a pritom si zachovať svoju tvár a kvalitu. Navyše sú nám sympatické aj Davidove občianske postoje,“ hovorí Lukáš Fila. „Ich záujem nás preto veľmi potešil. Snáď sa bude naša tvorba ich fanúšikom páčiť.“

Korben Dallas synagoga

Turné s Lucii ukončí niekoľkotýždennú prestávku, ktorú si Korben Dallas museli vziať po tom, čo na pražskom koncerte dostal Juraj Benetin zápal slepého čreva, ktoré mu aj prasklo. „Cítim sa už oveľa lepšie. Po dvadsiatke jarných koncertov sa nám pauza aj zišla. Navyše som ju využil na prácu na nových skladbách, ktoré by sme na jeseň chceli začať nahrávať,“ povedal Benetin.

Kapela v súčasnosti pripravuje aj klip k titulnej pesničke z albumu Kam ideme, ktorý vyšiel v závere roka 2015. Chystá sa tiež na vystúpenia na letné festivaly, počuť ich môžete napríklad na Colours of Ostrava, Dobrom festivale, Žákovic Open či novom Tužina Groove.

„Strašne radi hráme a už sa tešíme, že budeme znova na cestách,“ hovorí Guttler. „Veľké štadiónové a halové vystúpenia s Lucii budú výzvou, ale aspoň sa zas naučíme niečo nové. Už sa neviem dočkať.“

Turné Lucie 30 rokov:
17.6. Plzeň (Amfiteátr Lochotín) + Jasná páka + Korben Dallas
22.6. Bratislava (Incheba) + Korben Dallas
24.6. Brno (Velodrom) + Jasná páka + Korben Dallas
1.7. Praha (Eden Aréna) + Jasná páka + Korben Dallas

Termíny letných festivalov, kde vystúpi Korben Dallas:
11. 6. Senecké leto, Senec
18. 6. Dobrý festival, Prešov
25. 6. Tužina Gro(o)ve, Tužina
9. 7. Deň stromu, Vydrovská dolina
15. 7. Colours of Ostrava, Ostrava
22. 7. Žákovic Open, Trenčianske Bohuslavice
23. 7. Atmosféra, Hontianske Nemce

Zdroj: Korben Dallas