Hospitality Slovakia: High Contrast naživo predstaví Slovákom nový album!

Trenčín – Ak nepoznáte meno High Contrast, nepoznáte drum and bass. Ak poznáte High Contrasta, musíte ho milovať. Táto britská liquid funková legenda navštívi Slovensko 31. marca v rámci akcie Hospitality. Najtrendovejšia drum and basová noc súčasnosti sa uskutoční v priestoroch Výstaviska Expo Center v Trenčíne.

Lincoln Barret, a.k.a High Contras zamútil vody drum and bassu už v roku 2002 debutovým albumom True Colors s kultovými trackmi Make it Tonight či Return Forever. Ako študent réžie sa na ňom inšpiroval viacerými filmovými dielami, LP je nabité pestrosťou, ktorá je pre neho príznačná. Hospital Records pochopil, aký poklad sa v mladom Britovi ukrýva, a o dva roky bol na svete ďalší album s názvom High Society. Magazín Knowledge ho označil za jeden z najlepších drum and bassových albumov všetkých čias. Celý album je plný liquidových hymien, stačí spomenúť Racing Green, Twilights Last Gleaming, alebo Tutti Frutti. Jeho posadnutosť hudbou je snáď porovnateľná iba s jeho posadnutosťou filmom. Klipy k svojim singlom si natáča veľmi rád úplne sám.

Rok 2007 priniesol ďalšie, nemenej výborné LP – Tough Guys Don´t Dance. Lincoln opäť všetkým dokázal, že jeho talent a schopnosti ho radia medzi špičku súčasného drum and bassu. Ako inak, tracky hýria nápaditosťou, využil sample z jeho obľúbených filmov či populárnych songov minulého storočia. Dokonca celý album pomenoval po britskej dráme Tough Guys Don´t Dance z roku 1987.

Okrem albumov si Lincoln získal úspech aj remixami žánrovo nevyhranených interpretov. Môže sa popýšiť megaúpešným remixom Hometown Glory od Adele, Pjanooo od Eryc Prydza a mnohými ďalšími. Tvorba samého Lincolna je žánrovo pestrá, pod pseudonymom Two Fisted Tales vyprodukoval pár housových singlov, o jeho variabilite svedčí aj kolaborácia s Underworld na úspešnom tracku Scribble, či čerstvejšia spolupráca vyššie menovaných s Dj Tiestom, ktorej výsledkom bol singel The First Note Is Silent v októbri minulého roka.

Len pred pár dňami vyšiel dlho ohlasovaný album Agony & The Ecstasy. Vypočuť sa ho dalo už o čosi skôr vďaka šikovnému promu zo strany Hospital Records. V poradí štvrté LP prináša pestrú paletu viacerých žánrov, Lincoln v ňom posúva svoj vlastné hranice zase inam. Tento krát upustil od samplovania, mnohé hudobné prvky sú pre potreby albumu nahrané na živo. Spolupracoval s menami ako Underworld, Clare Maguire, či Selah Corbin.

Všetky albumy High Contrasta sú výnimočné, iné. To isté platí aj o o jeho vystúpeniach. Povinnosťou každého drum and bassového fanúšika je zažiť tohto talentovaného pána na vlastnej koži. Agentúra Site Production vá na party Hospitality.

HOSPITALITY Slovakia
31. 3. 2012, Trenčín – Expo Center
HIGH CONTRAST [uk]
CAMO & KROOKED [at]
NETSKY [bel]
B-COMPLEX [sk]
STAMINA MC [uk]
+ výber špičky sk/cz scény

Hospitality

Zdroj: Hospitality
Publikoval: Redakcia GREGI.NET