Hospitality Slovakia: Belgický zázrak Netsky v Trenčíne!

Trenčín – Ak ste si z nejakého nepochopiteľného dôvodu nechali ujsť vystúpenie liquidového miláčika Netskyho na letnom Let It Roll 2011 na Duchonke, máte jedinečnú možnosť ako to napraviť. V priestoroch Výstavisko Expo sa pod značnou Let It Roll uskutoční jedna z najväčších a najúspešnejších drum and bassových nocí, Hospitality. Posledný marcový večer sa v Trenčíne predstaví belgický DJ a producent Boris Daenen a.k.a Netsky. Držiteľ ocenenia „The Best Newcomer Producer“ v rámci Drum and Bass Awards za rok 2010 sa môže pochváliť releasmi na značkách ako Spearhead Records, Talking Beatz a samozrejme Hospital Records.
Netsky

23-ročný Belgičan sa stal miláčikom drum and bassových fanušíkov, ako aj majiteľov vydavateľstiev v naozaj rekordnom čase. Jeho track Smile sa v roku 2010 objavil na mixovanej kompilácii This is Drum and Bass z labelu Hospital Records. Tony Colman je známy svojim dobrým nosom na nové talenty, a ani v tomto prípade sa majiteľ najznámejšieho britského dnb vydavateľstva nezmýlil. Netrvalo dlho a Borisovi bola ponúknutá zmluva na tri albumy.

Prvý album mu vyšiel už v roku 2010 s jednoduchým názvom Netsky. Obsahuje 14 trackov, medzi nimi napríklad Iron Heart či chytlavá Escape s vokálmi MC Darissona, ktoré sú nabité melódiou, hravosťou a nápaditou bassovou linkou. Liquidový talent z Belgicka sa okrem toho venuje aj remixom. Na svojom konte ma naozaj pestrú paletu remixovaných trackov od interpretov ako Pendulum a ich Witchcraft, Release The Pressure od Leftfield, či hitovicu Everyday od dubstepového mága Ruska.

Momentálne je Netsky veľmi zaneprázdnený, pravidelne sa objavuje na akciách vo Veľkej Británii, Európe či Austrálii. Fanúšikovia už netrpezlivo očakávajú druhý album na značke Hospital, ktorý je ohlasovaný na máj tohto roku. Ako ochutnávku Boris zverejnil track Give and Take.

Netsky je známy svojimi našlapanými setmi, ktoré sú nabité liquido funkovými melódiami, v jeho tracklistoch sa pravidelne objavujú mená ako High Contrast, Fresh či Logistics. Ako to vyzerá, keď je mladý talent za mixpultom sa môžete presvedčiť sami v nasledujúcom videu z letného Let It Roll na Duchonke. Nerobte si plány na poslednú marcovú sobotu, najlepšia drum and bassová akcia, vypredávajúca sály po celom svete, sa rúti na Slovensko. Nezmeškajte ju!

HOSPITALITY Slovakia
31. 3. 2012, Trenčín – Expo Center
HIGH CONTRAST [uk]
CAMO & KROOKED [at]
NETSKY [bel]
B-COMPLEX [sk]
STAMINA MC [uk]
+ výber špičky sk/cz scény

Hospitality

Zdroj: Hospitality
Publikoval: Redakcia GREGI.NET