Horkýže Slíže to na festivale v Pasohlávkach roztočia, návštevníci zažijú rock and roll aj stredovek!

Poriadnu šou a zábavu! To sľubujú predviesť Horkýže Slíže na festivale v Pasohlávkach. Multižánrové podujatie kúsok za hranicami už o pár týždňov odštartuje sezónu festivalov pod holým nebom. Atmosféru krásnej lokality chránenej oblasti Pálava v Česku si začiatkom mája nenechajú ujsť ani ďalšie hviezdy českej a slovenskej hudby.

Okrem Slížov vystúpia kapely Divokej Bill, Desmod, Škwor, speváčka Ewa Farna a mnohí ďalší. Festival „Zahájení turistické sezóny v ATC Pasohlávky“ vyrástlo za 16 rokov existencie v obrovskú rodinnú akciu. K jej najväčším atrakciám patrí čistenie dna Veľkej lagúny pri Novomlynských nádržiach a jazdecký rytiersky turnaj  v štýle stredoveku. Nenechajte si ujsť Pasohlávky 6. – 7. mája!

Fantastická hudba, atrakcie pre deti aj dospelých či možnosti netradičných športov. Multižánrový festival v Pasohlávkach kúsok za hranicami sa pripravuje na odštartovanie sezóny. Návštevníci sa môžu tešiť na kapely Divokej Bill, Desmod, Škwor, ale aj speváčku Ewu Farnu a mnohých ďalších umelcov. Horkýže Slíže im odkazujú, že to riadne roztočia!

slize1

„Tak ako vždy budeme hrať naplno. Kontakt s publikom, koncertovanie naživo je pre mňa veľmi dôležité. Festivaly majú výhodu v tom, že sú tam väčšie pódia ako v kluboch, dá sa teda robiť veľkolepejšia šou, môžeme to poňať teatrálnejšie. Na Pasohlávky sa už veľmi teším a aj na to, ako sa porozprávam s fanúšikmi. Ak sa dá, vždy sa totiž snažím po koncerte zostať na mieste, vypočuť si iné kapely, inšpirovať sa,“ vraví líder Horkýže Slíže Peter „Kuko“ Hrivňák.

Krásna lokalita chránenej oblasti Pálava už roky láka návštevníkov všetkých vekových kategórií.

„Festival s názvom „Zahájení turistické sezóny v ATC Pasohlávky“ nám za 16 rokov existencie vyrástol na veľkú akciu s dôrazom na rodinu. Nie je postavený len na hudobnom programe, ale aj na sprievodných akciách, ktoré sú zamerané na deti aj na dospelých. Chodia nám sem návštevníci všetkých vekových kategórií – od tých najmenších až po staršiu generáciu,“ uviedol organizátor podujatia Ladislav Machů.

Horkýže Slíže hľadajú talent! Už 20 rokov …

Súčasnú hudbu môžu návštevníci kombinovať s návštevou stredoveku. Pre deti aj dospelých sú pripravené mnohé atrakcie.

„Tí, ktorí sa nebudú chcieť baviť len hudbou, budú mať vytvorenú zónu na brehu veľkej Lagúny. Bude tam veľký program s názvom „Rytieri, kone a rozprávky“, čo sú tri hodiny, počas ktorých  môžu zažiť  stredovek. „Jazdecký rytiersky turnaj  k pocte Karla IV“, „Rozprávkový turnaj – alebo možno príde i drak“, to sú názvy  jednotlivých vystúpení. Záujemcovia si môžu  vyskúšať zbrane, pripravený je „Jarmok s komediantmi“, verejná šermiarska škola, žonglérska dielňa, lunapark, súťaže a mnoho ďalšieho,“ vyratúva Ladislav Machů.

K najväčším atrakciám každoročne patrí čistenie dna Veľkej lagúny, na ktorom sa podieľajú potápači so Slovenska, Česka aj Maďarska. V Pasohlávkach si na svoje prídu aj športovci. K dispozícii majú vodné lyže, windsurfing, minigolf, či kolobežky. „Zahájení turistické sezóny v ATC Pasohlávky“ bude 6. a 7. mája. Vstupenky si môžete kúpiť v sieti www.ticketstream.cz Viac informácií nájdete na: https://www.kemp-merkur.cz/

Zdroj: Propaganda House s.r.o.