Horkýže Slíže šokujú: Posledné koncerty na Slovensku!

Spoločné turné skupín Horkýže Slíže, Konflikt, Polemic a Sto zvířat ukryté pod značkou HSPK síce začína tento piatok v Handlovej, ale počas spoločných skúšok v bratislavskej Inchebe šokovali členovia Horkýže Slíže všetkých prítomných  informáciou, že toto turné bude na dlhú dobu ich posledné na Slovensku!

Informáciu o tom, že sa Horkýže Slíže plánujú stiahnuť zo slovenského hudobného neba potvrdil aj gitarista skupiny Juraj Štefánik: “Toto turné si plánujeme maximálne užiť, ako keby bolo naše posledné – pretože ono istým spôsobom aj posledné bude…Tento rok budeme na Slovensku koncertovať už len v rámci tejto šnúry, čo je 8 koncertov plus nejaké dve dlhodobo dohodnuté akcie a potom sa už sťahujeme minimálne na niekoľko mesiacov do susedných Čiech. Do konca roka nás už na Slovensku koncertne určite nikde nestretnete.”

Jednu z najobľúbenejších slovenských koncertných skupín teda tento rok neuvidíme ani na hudobných festivaloch, kde boli až doteraz každoročnou a pravidelnou súčasťou programu!

O to viac energie a nápadov dávajú do spoločného turné, ktoré štartuje tento piatok v Handlovej. Na slovenské pomery úctyhodné rozmery pódia, obrovské pohybujúce sa LED obrazovky, tri svetelné megalúče, ale aj svetelné rošty s dymovými prístrojmi a obrovský ventilátor v štýle ich obľúbenej skupiny Rammstein, ale aj ďalšie prekvapenia… To všetko doplní hosťovanie skupín Konflikt, Polemic a Horkýže Slíže navzájom počas jednotlivých koncertov večera a spoločné skladby.

Už pred časom skupina avizovala, že chystá program so skladbami, ktoré veľmi dlho nikde nehrali, dobrá polovica bude zo starých albumov ako napr. “Stretol veselý…”, “Kožky perie”, “Svobodnoje vremja”, ale samozrejme aj všetky aktuálnejšie hity…

To všetko zažije ako prvé Handlová, kde turné HSPK štartuje koncertom v Športovej hale 3.2. a pokračuje v mestách Šaľa, Liptovský Mikuláš, Považská Bystrica, Bardejov, Humenné, Nitra. 25.februára turné zakončí spoločný koncert v Športovej hale Dubnica nad Váhom, pričom každý z koncertov začína v rovnakom čase o 18:00hod. a rovnaká je aj cena vstupného v predpredajnej sieti Ticketportal v hodnote 7 €.

PREDVOLEBNÉ MÍTINGY HSPK:
03.02.2012 o 18:00h. Handlová – Športová hala Handlová
04.02.2012 o 18:00h. Šaľa –  Mestská športová hala
10.02.2012 o 18:00h. Liptovský Mikuláš – Liptov Aréna
11.02.2012 o 18:00h. Považská Bystrica – Mestská športová hala
17.02.2012 o 18:00h. Bardejov – Mestská športová hala
18.02.2012 o 18:00h. Humenné – Mestská športová hala
24.02.2012 o 18:00h. Nitra – Mestská hala Nitra – Klokočina
25.02.2012 o 18:00h. Dubnica nad Váhom –Športová hala
HSPK

Zdroj: Agentúra DUNA
Publikoval: Redakcia GREGI.NET