Horáček a Kusturica v jeden večer na jednom pódiu!

1.marca 2016 zažije bratislavská Incheba exkluzívny hudobný večer v podaní dvoch na oko rozdielnych hudobníkov z Balkánu a Čiech. Emir Kusturica a jeho No Smoking Orchestra zavíta do Bratislavy na jedinečný dvojkoncert s Michalom Horáčkom a jeho hosťami.

V našich končinách vec nevídaná, no o to zaujímavejšia sa chystá na prvý marcový večer roku 2016. Dvojkoncert interpretov, ktorých spája jednoznačná poetika a silné hudobné motívy!

Emir5

Srbský rodák, filmový režisér a hudobník Emir Kusturica a jeho hudobný projekt No Smoking Orchestra vystúpi so svojim koncertným programom po boku textára, básnika, producenta a podnikateľa Michala Horáčka a jeho hostí v koncertnom recitáli Na cestě.

Jeden večer, dva koncerty a skvelé balkánske a české hity, ktoré nepoznajú hranice…

Na svoje si tak prídu fanúšikovia 10-členného bosniansko-srbského zoskupenia hrajúceho energické rockové skladby obohatené o prvky folku, popu, tanga, či dokonca techna, ktoré sú dôverne známe najmä fanúšikom Kusturicových filmov.

V hudbe No Smoking Orchestra počuť okrem gitary a vokálov samotného Kusturicu aj bicie, klávesy, akordeón, husle, saxofón, či tuby.

MH---tisk

Michal Horáček vo svojom koncertnom recitáli Na cestě ponúka počas celého večera hudobné vstupy striedané s hovoreným slovom, v ktorom sa delí s divákmi o zážitky zo svojej životnej cesty, ľahko sa dotkne aktuálnych problémov a samozrejme bude tiež spomínať na svoju hudobnú a neodmysliteľnú dvojičku Petra Hapku.

Nechýbajú ani snáď ich najväčšie spoločné diela – skladby Koukněte na toho fintila a štěstí je krásná věc…

V programe ho doprevádza 5-členný orchester sólistov, herečka a speváčka Lenka Nová, rodený Valach s talianskymi predkami František Segrado a herec, spevák a muzikant Ondřej Ruml.

kusturica2

Organizátor Dušan Drobný: „Mali sme v rovnakom čase ponuky na tieto dva na prvý pohľad odlišné koncerty, no prišli sme na to, že ich fanúšikovia si môžu byť dosť podobní – tak vznikol nápad na toto netradičné spojenie a ja sa už teraz teším na krásny poetický večer s oboma pánmi a ich zoskupeniami…Verím, že spokojných nás nakoniec bude oveľa, oveľa viac…“

Vstupenky na prvý marcový večer v bratislavskej Incheba Expo Aréne na dvojkoncert so začiatkom o 19:00hod. sú v predaji už dnes v sieti Ticketportal v jednotnej cene 25,-€.

 

Zdroj: Agentúra Topfest