Hluk a matematika z Talianska: Valerian Swing!

Vo štvrtok 16. októbra sa v Bratislave prvýkrát predstaví talianske math-rockové trio Valerian Swing. Večer podporí slovensko-české zoskupenie Inheritance, ktoré patrí k výnimočným zjavom na domácej scéne.

Ďalší koncertný večer pod hlavičkou Real Something sa začína o 20:00 vo Fuge na Továrenskej 14.

Valerian Swing /it

Nenechajte sa popliesť, táto kapela nemá so swingom absolútne nič spoločné. V skutočnosti sa toto talianske trio hudobne pohybuje medzi žánrami ako math-rock, post-rock a post-hardcore. Hlučnosť a dynamika na ich koncerte teda rozhodne nebudú chýbať.

valerian swing

Nový album, ktorý nahrali s Mattom Baylesom (Isis, Russian Circles, Mastodon, Mono, Caspian), A U R O R A vychádza práve včas: pripravený na októbrové európske turné. Ak vám niečo hovoria kapely ako Boris, This Town Needs Guns, či Tera Melos, tento večer by ste vo Fuge nemali chýbať.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/1478396″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

https://magicbulletrecords.bandcamp.com/album/valerian-swing-a-sailor-lost-around-the-earth
https://soundcloud.com/valerianswing
https://www.facebook.com/valerianswingmusic
https://www.youtube.com/watch?v=WXIBJvS5bPE

Inheritance /cz-sk

Brnensko-prešovská zostava v nástrojovom zložení gitara, klavír, bicie. Trio, ktoré vzniklo na základoch kapely Dawn To Come. Pod nálepkami math-rock a post-všetko si predstavujú arytmické čisté gitarové riffy ponorené do echa, doprevádzané klasicky znejúcim klavírom a gradované prekalkulovanými groovmi bicích. Po prekonaní skoro dokonale utajeného rozpadu sa predstavia s vynoveným materiálom.

https://inheritance.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/inheritance666

Event link: https://www.facebook.com/events/677340172361831/
Začiatok: 20:00
Fuga, Továrenská 14, Bratislava
https://realsomething.tumblr.com/
https://www.facebook.com/someREALthing

Zdroj: Real Something