Hledači neobjevených obzorů a továrníci absolutna MESHUGGAH poprvé míří do haly a zahrají ve Fóru Karlín

MESHUGGAH v tvrdé hudbě patří mezi nejinvenčnější a nejkreativnější kapely posledních 30 let. Stali se vzorem pokroku a kreativity a jsou jedním z nejuznávanějších a nejcitovanějších jmen na scéně. MESHUGGAH se svou ohromnou světelnou show poprvé míří do haly, aby z Fóra Karlín vypálili nebe.

MESHUGGAH. Unikátní neměnní průkopníci. Legenda. Krom jejich osobitého přístupu je na jejich stylu klíčový neuvěřitelný cit pro tempa, linearitu materiálu a především groove. Ten je silně odděluje od ostatních.

Jejich odosobněná muzika plná kybernetických forem byla kdysi inspirována klasickým thrashem, ale už v této hluboké minulosti jej hráli rytmicky značně pokrouceně. Postupným zpomalením a přechodem na vícestrunné kytary, jejichž průkopníky MESHUGGAH jsou, se jimi vytvořený math metal následovaný tunou epigonů začal označovat jako djent, ačkoli ‚šílení‘ jej vlastně nikdy nehráli.

V roce 2022 vyšlo jejich deváté album „Immutable“, které je opět plné překvapující kreativity, přesto okamžitě rozpoznatelné. MESHUGGAH tu opět předefinovali a přetvořili svůj zvuk, i když zachovali progresivní principy, které byly vždy základem jejich uměleckého výrazu. Zatímco se řítíme do dystopické budoucnosti, MESHUGGAH nejsou poplatní době a nadále vytváří vlastní svět, v němž stojí vpovzdálí a osamoceni. Matematičtí kovotepci z Umeå pevně a bez vychýlení míří dál.

Hosty jejich turné budou THE HALO EFFECT. I když se jedná o novou kapelu, tvoří ji mistři svého oboru a současně průkopníci melodeathové scény z Göteborgu – bývalí členové In Flames. Jak kytaristé Niclas Engelin a Jesper Strömblad, tak rytmika Peter Iwers (basa) a Daniel Svensson (bicí), které na pětici doplňuje Mikael Stanne, zpěvák Dark Tranquillity, historicky též ex-In Flames.

THE HALO EFFECT se ve své hudbě vrací ke kořenům a opět prozkoumávají, jak tehdy přelomový „gothenburg sound“, který po celém světě ovlivnil nespočet kapel a nakopl vznik metalcoru, v 90. letech zněl. Výsledkem je skvělý debut „Days of the Lost“.

Druhými hosty budou němečtí MANTAR, kteří se během šesti let od svého vzniku dostali do Top 10 alb ve své rodné zemi. Přes dekádu fungujícímu duu se ale daří znít tíživěji než většině pětičlenných kapel, které znáte, a to navzdory faktu, že na jejich deskách není použita baskytara. Jen bicí a kytara nastavené k destrukci. Připravte se na bičující beaty a potemnělé melodie se zpětnovazebnými orgiemi a doomovým chaosem.

MESHUGGAH, THE HALO EFFECT, MANTAR
08 / 03 / 2024 / PRAHA / FORUM KARLÍN
FB event: https://www.facebook.com/events/1480353246148056

Předprodej běží v sítích Ticketmaster a Ticketportal.
TicketMaster: https://www.ticketmaster.cz/event/meshuggah-the-halo-effect-mantar-vstupenky/48445
Ticketportal: https://www.ticketportal.cz/event/MESHUGGAH-THE-HALO-EFFECT-MANTAR

Zdroj: Obscure Promotion