Hladoví medvědi i padající kameny: Cesta za zlatem ještě nikdy nebyla tak nebezpečná.

Známí protagonisté reality show o hledání zlata Fred a Dustin jsou zpět, připraveni chytit novou příležitost za pačesy. Ale není všechno zlato, co se třpytí. Vydávají se do náročného horského terénu a napětí mezi nimi narůstá hlavně poté, co se rozdělí, aby zvýšili své šance na nalezení zlata. A ze strachu z bankrotu udělá Dustin cokoli. Třetí řadu seriálu Zlatá horečka: Divoká voda (Gold Rush: White Water) uvede Discovery Channel v úterý 19. listopadu od 20 hodin. 

I v nejnovější řadě reality show Zlatá horečka: Divoká voda uvidíte opravdové chlapy, kteří provozují nesmírně nebezpečný a potenciálně lukrativní způsob těžby. Ve snaze najít naleziště zlata se vydají po řece až do hor. Cestou musejí zdolávat nebezpečné peřeje a hluboká jezera vyhloubená pod vodopády. Těžba zlata je nebezpečná a nikdy nevíte, na co narazíte. To však nebrání těmto odvážným mužům v pátrání po pokladu ukrytém v divokém a krutém prostředí Aljašky.

Sedmdesátník Fred těží zlato na Aljašce už více než deset let. Se svým synem Dustinem už vytěžil přes tři čtvrtiny milionu dolarů. Dustin má podle Discovery výbušnou povahu. Ke svému otci se připojil před osmi lety. V oblasti McKinley Creek těžili zlato několik let, nyní se přesouvají do mnohem drsnějšího terénu v Cahoon Creek v Chilkatských horách, do nadmořské výšky 600 m. Čím výše postupují, tím nebezpečnější výprava je. Hluboko v nepřátelské aljašské divočině riskují setkání s hladovými medvědy, uhýbají padajícím kamenům a čelí zuřícím ledovým vodním proudům. V nové sérii se navíc cesty otce a syna po deseti letech spolupráce poprvé rozdělí a každý z nich vede do hor svou vlastní skupinu.

 „Byla to jedna z nejnáročnějších těžebních operací, jaké jste si kdy dokázali představit,“ uvedl v rozhovoru Fred. „Jen se tam dostat bylo téměř nemožné.“

S ohledem na nadmořskou výšku je možné dostat veškeré vybavení na místo jen pomocí vrtulníku. V nepřístupném terénu jsou nuceni hledat nové metody, jak zvednout obrovské balvany o váze půl tuny, zabořit své drapáky do svislých útesů a sami opravit své stroje uprostřed ničeho. Tlak je obrovský a nebezpečí úrazu hrozí na každém rohu. Podaří se jim přesto najít více zlata než kdy dřív?

Zdroj: TS