Hity skupiny No Name umocňujú najslávnejší príbeh veronských milencov v Shakespearovej klasike „Romeo a Juliet“!

Skvelé skladby skupiny No Name, klasika od Williama Shakespeara a niekoľkonásobné standing ovations! Tak vyzerala premiéra predstavenia „Romeo a Juliet“ na činohernej scéne Jorik v Košiciach. Režisér predstavenia Valentín Kozmenko Delinde a líder Igor Timko sa zhodli, že láska a vášeň sú nositeľmi poetiky ako „Romea a Juliet“, tak aj poetiky skupiny No Name.

Skupina No Name má na konte ďalší obrovský úspech. Jej skladby hrajú dôležitú úlohu v novom spracovaní svetoznámej hry Williama Shakepeara „Romeo a Juliet“.

„William Shakespeare je najväčší dramatik všetkých čias. Už na škole sme sa učili jeho meno vyslovovať s úctou. Shakespeare a No Name sú spolu na jednom „mieste“ vďaka režisérovi Valentínovi Kozmenko Delinde. Ten prišiel s ideou spojiť Shakespearovskú poetiku s poetikou našej hudby,“ hovorí líder skupiny No Name Igor Timko.

Premiéra hry „Rómeo a Juliet“ znovuotvorila činohernú scénu Jorik, ktorá mala v minulosti pevné miesto medzi slovenskými činohernými divadlami. Valentína Kozmenko Delinde, niekdajšieho dvorného režiséra v Joriku, oslovilo vedenia divadla s požiadavkou na dramatizáciu, ktorá by bola adekvátna nielen originalite scény Jorik ale aj oslave znovuotvoreného divadla.

Valentín je originálny, geniálny, jeho analýza Shakespeara je neuveriteľná. Príbeh najslávnejších veronských milencov bola skvelá voľba. Naše prvé stretnutie s Valentínom sa udialo na tom istom mieste ako popremiérová oslava. Oslovil nás s tým, že má jasnú koncepiu dramatizácie Rómea a Júlie v spojení s našou poetikou. Byť so Shakespearom na jednom plagáte? To s nami zamávalo. Od prvého stretnutia začiatkom roka 2017 sme intenzívne komunikovali, konfrontovali a hľadali. Aby naša hudba vo Valentínovej  koncepcii pôsobila poeticky, jemne, nenútene. Tak aby umocnila charaktery postáv a ich výpovede,“ neskrýva nadšenie  Igor Timko.

Hlavnú úlohu v predstavení si zahrali Lívia Dujavová a Tomáš Diro. Druhá alternácia pripadla študentom Dominikovi Dupľákovi a Janke Balkovej, ktorí prešli oficiálnym konkurzom. Diváci boli nadšení a tvorcov odmenili niekoľkonásobným standingovations.

„Herci zahrali vynikajúco. Autenticky. Aj sa plakalo, aj sa smialo. V istých chvíľach nebolo počuť ani ľudský dych.  Stále dostáváme správy, že „Romeo a Juliet“ v divákoch doznieva a to je ten najvyšší možný cieľ, aký si realizátori divadelného predstavenia môžu stanoviť. Preto som aj za kolegov z kapely rád, že sme súčasťou „Romea a Juliet“,“ vyznal sa Igor Timko.

No Name sa po spustení „Romea a Juliet“ v Košiciach vracajú do Prahy, kde už 22.11.2017 štartujú skúšky s maestrom Karlom Gottom na finálny bod programu pre koncert Rádia impulz v O2 Aréne. Spolu s viacerými kolegami tam na slovenskú skupinu čaká 17.000 ľudí. A na budúci týždeň sa udeľujú ceny v ankete Český Slávik 2017, kde sú No Name nominovaní dokonca v dvoch kategóriách, V tradičnej kategórii Slávik bez hraníc a tento rok aj v kategórii najobľúbenejšia pieseň poslucháčov Rádia Impulz s duetom „Kto dokáže“. Kapela No Name hrá v zostave Igor Timko, spev, Dušan Timko, gitara, Ivan Timko, bicie, Roman Timko, gitara, Vilo Gutray, basa a Zoli Šallai, klávesy. Viac informácií o skupine No Name nájdete na www.no-name.sk 

Zdroj: TS