Hip Hop Žije prináša ďalšie meno z USA, viac domácich interpretov a  The Leggits Battle Jam.

Už len menej ako 2 týždne nás delia od najväčšej hip hopovej udalosti Slovenska. Festival Hip Hop Žije otvára svoje brány v piatok 26. júna a zároveň v tento deň rozširuje svoj bohatý line up o ďalšie meno z USA, konkrétne z Brooklynu. Je nim AZ!

AZ sa poprvý krát predstavil hip hopovej scéne na NASovom legendárnom albume Illmatick, ktorému robil aj dlhšiu dobu parťáka na koncertoch. Následne spolupracoval s menami ako Foxy Brown, Cormega, Styles P., Dj Premier a mnoho ďalšími. AZ má na konte 7 vlastých štúdiových albumov a v najbližšej dobe by mal vydať aj svoj ôsmi počin s názvom Doe or Die 2.

Organizátori taktiež odhaľujú mená, ktoré vystúpia na Urpiner stage-i. Môžete sa tešiť na koncerty: Ajlávmjuzik Label Showcase (Eremen & Petijee, Pra3x, Krok spet, Prezident Lourajder & Emil), P.A.T., Dornkappel, Bekim, Figy KO, RZB, GM Boyz, Puerto, Dj Metys & Lkama, Dj Miko a Dj Dasex.

Spomenúť môžeme ešte majstrovstvá Slovenska v beatboxe, ktoré prebehnú počas oboch dní festivalu na spomínanom pódiu. V porote bude človek z Nemecka menom BeeLow, ktorý je vo svete prezývaný aj “otec svetového beatboxu” a to asi nie nadarmo, keďže je organizátorom majstrovstiev sveta a jeho youtube kanál “Beatbox Battle” má takmer 300 000 odberateľov.

reklama

Sobotňajší tanečný program odpáli na hlavnom pódiu The Legits Battle Jam. Battliť sa bude v kategórii 1vs1 breakin’ a účastníkmi budú šestnásti najlepší slovenskí bboys. Počas dvoch hodín, si to bboys postupne rozdajú od osemfinále, cez štvrťfinále a semifinále až do samotného finálového battlu. Víťaz The Legits Battle Jam môže byť len jeden a tak sa môžete tešiť na naozaj kvalitné súboje slovenskej bboyingovej elity. Okrem vecných cien, samotný víťaz postúpi na Svetovom Finále Outbreak Europe, kde bude reprezentovať Slovensko. Do poroty zasadne kvalitné trio poskladané zo slovenských bboys Bboy Twister , Bboy Samfopaa a Bboy MG . Gramce budú pod taktovkou osvedčeného DJ Miniboja (Bratislava) a mikrofón si vezme do ruky Osťo.

reklama_3

Presný časový harmonogram zverejnia organizátori v priebehu budúceho týždňa.

Ak ťa aktuálne oznámené tváre oslovili a rozhodol si sa, že návšteva Hip Hop Žije bude stáť za to, ešte stále máš možnosť zakúpiť si bežné aj VIP lístky za zvýhodnené ceny prostredníctvom siete Ticketportal, alebo môžeš využiť služby obchodu RukaHore a objednať si nielen obyčajný lístok, ale aj špeciálny balík spolu s tričkom a CD-čkom Hip Hop Žije.

TimelineText_tlacovka

Zdroj: Hip Hop Žije