Hip Hop Kemp 2012: Ďalšie mená!

Jo, tak to bysme mìli. Další pátek, další várka na další Kemp. Jou, jou,čekuj sérii rapovou. Dáme si nìco formálnì trochu jemnìjšího a dojde i na první domácí jména. Snad vás to nebude otravovat jak Jehovista. Tohle je J jako Jedem. J jako jemináčku. J jako strašná Jeba. Jedna.

Jean Grae není jen tak obyčejná MC v sukních. Má totiž vìtší „koule“ než vìtšina cápkù za majkem. Jestli kolegynì z oboru dokážou zaujmout spí š vyzývavou retušovanou prezentací vzbuzující v posluchači divoké představy s hvìzdičkou, „fik, fik“ s Jean Grae by mohlo znamenat, že by mìl človìk nejen po divokých představách, ale taky po ptákách. Jean Grae je tu hlavnì přes jadrný rým a plivání jedu. Jean Grae nemusí říkat, že je „sick“, Jean Grae je nemocná na první pohled. Z Jean jde na první pohled strach.

Jean Grae

Na otázku vysnìného džobu slečny s majkem odpovídají nìkde mezi Barbie a Královnou harému, pro Jean je to trošku jinak: „Atentátník… Jen bez toho konce, kde zabijou i mnì.“ Jemnosti se nám s Jean asi nedostane, ale dost možná nejlepšího ženského rapu zajisté ano. Mírou více, než vrchovatou. Že ji na gramofonech doplňuje DJ Mr.Len z Company Flow, to už je jen takový bonbónek.
    

Jay Diesel a Tafrob jednoduše jako domácí rozjezd. Diesel Jay jede dlouho, má venku desku Deset, hádejte jak dlouho? Občas je sice na štíru s anglinou a fanouškùm dìkuje za zpìtnej background, ale má hlas jak zvon a společnej projekt s Tafrobem. Tematicky kluci udeřili na hlavičku – hulení a obžerství a kdo je víc?

Jay Diesel

Big Taffy k tomu po dvou sólo deskách chystá LP Krásný ztráty a kdyby nic jinýho, bude velmi zajímavé sledovat, jak se uzavře příbìh, co otevřel singl „Nuda v Brnì“. Na nový desce chce mít totiž Tafrob nìco jako „Brno reprezent“ pecku včetnì hostù, se kterými od zmiňované skladby neprohodil slùvka, pokud nebudeme počítat nadávky. Štatl Junajtyd? Jejda.

Je to náhoda, že první dvì písmena lineupu jsou D a J? Jako DJ? Je v tom nìjakej promak? Kdo ví? A co teda příštì? Číslovky? Třeba 2 Live Crew? Sleduj nás v pátek a přesvìdč se sám.

HIP HOP KEMP 2012 – Line up:
DILATED PEOPLES /USA/
DOPE DOD /NL/
DUDLEY PERKINS & GEORGIA ANNE MULDROW /USA/
JAY DIESEL + TAFROB /CZ/
JEAN GRAE + DJ Mr.Len /USA/

Zdroj: Hip Hop Kemp 2012
Publikoval: Redakcia GREGI.NET