Hip Hop Kemp 2012: Ďalšie mená!

Desátá tiskovka, to už chtìlo trochu oslavit, ne? Navíc jsme vám minule tak trochu slíbili headlinera, co? Ne trochu, slíbili. A jelikož na Kemp je spoleh už jedenáct let, tady to máte. 1, 2, 3 Mos Def konečnì na Hip Hop Kemp u u u. I když jako Yasiin Bey, bude to yízda, yo o o ou. Yes, that shit cray!

Yasiin Bey aka Mos Def, co k tomu dodat? Že má nìco za sebou? Že píše historii rapu od roku ’96 a prvního singlu “Universal Magnetic“, tedy už šestnáct let? Že jestli nìkdo má nárok na hlášky jako „čistý hip hop“, je to Dante z Brooklynu? Že je Mighty Mos klasika všech klasik? Že jméno Mos Def je absolutní definice b-boye? Že je trochu rozporuplnej a kontroverzní? Že zatímco kolegové v rýmu kupují firmy na limonády a káží sizzurp, Mos Diggy koupil knihkupectví a zapojuje se do rùzných sociálnì a politicky angažovaných projektù? Že patří k tìm málo rapperùm, co mají props i za výkony na stříbrném plátnì? Že je to nejspontánnìjší, co se na scénì mihlo? Že jeho album The Ecstatic zní jako by ho celé jen vibeoval a freestyleoval? Že když vydal čtyři skvìlý desky a pracnì vybudoval jméno, dostal nelogickou chuť si zmìnit jméno na Yasiin Bey a prostì to udìlal?

Je to blázen? Je to velkej umìlec? Nejspíš bìhá po lanì nataženým mezi tìma dvìma vrcholama a snaží se udržet balanc. Co je jistý, že do propadlištì prùmìru pod sebou nepadá. Tìžko si představit, co na svém historicky prvním vystoupení v Čechách na Hip Hop Kempu 2012 nevypočitatelný Mighty Mos Def vlastnì předvede. Že to ale bude legendární, že se to zapíše do historie, a že si o tom budeme ještì roky vyprávìt, o tom snad nepochybuje vùbec nikdo. Lóóóóórd have some mercy…

A to už jste vystříleli všechno? Ani náhodou, doraž příští pátek a uvidíš sám. Další jména v lineupu zazáří jak sluníčko v logu Kempu.

HIP HOP KEMP 2012 – Line up:
B:
BEAT JUNKIES (DJs Babu, Rhettmatic, Melo-D) /USA/
D:
DANNY BROWN /USA/
DIAMOND D (performing Stunts, Blunts & Hip-Hop) + live band /USA/
DILATED PEOPLES /USA/
DOPE DOD /NL/
The DOPPELGANGAZ /USA/
DUDLEY PERKINS & GEORGIA ANNE MULDROW /USA/
E:
EFTHYMIS (ex-Terror X Crew) /GR/
EKTOR /CZ/
ELZHI (the last Elmatic show!) /USA/
F:
FAVORITE /D/
FOREIGN BEGGARS /UK/
G:
GANGRENE (THE ALCHEMIST & OH NO) /USA/
GRAMO ROKKAZ /SK/
J:
JAY DIESEL + TAFROB /CZ/
JEAN GRAE + DJ Mr.Len /USA/
M:
MACKLEMORE + RYAN LEWIS /USA/
MAJK SPIRIT + H16 /SK/
MARSIMOTO /D/
O:
OLIVER LOWE & FRIENDS /CZ/
S:
SNOWGOONS /D/ ft. VIRTUOSO /USA/, SOULKAST /FR/, SICKNATURE /DK, PROP DYLAN /SWE/, KILLAKIKITT /HU/
SODOMA GOMORA /CZ/
SOKOL & MARYSIA STAROSTA /PL/
STRAPO & DJ SPINHANDZ /SK/
T:
TABASKO (Haem, O.S.T.R., Kochan, Zorak) + Noise Trio Live Band /PL/
TAKTLOSS /D/
TY NIKDY (Idea, Rest, Paulie Garand, MC Gey, Boy Wonder, DJ Fatte) /CZ/
Y:
YASIIN BEY aka MOS DEF /USA/

Zdroj: Hip Hop Kemp 2012
Publikoval: Redakcia GREGI.NET