Hip Hop Kemp 2012: Ďalšie mená!

Ta ta ta tá, už je to tady. Tak a teď. Šestá várka jmen na Kemp má toho dost společného. Krom toho, že začíná na T. Krom toho, že jsou všichni z Evropy. Každý okolo sebe tvoří tlupu. Tvrdost. Totál. Tìžký lejno. Tož čuj.

Tabasko (Haem, O.S.T.R., Kochan, Zorak) + Noise Trio Live Band: jak to asi tak mùže dopadnout, když dá dohromady projekt zřejmì nejvìtší talent, co kdy na hrbu Polsko nosilo – OSTR? Tedy ten, co na freestyle battlech rozsívá smrt a zkázu? Ten, co hraje na housle, který jsou součástí polského kulturního dìdictví? Ten, co dokáže chrlit tvorbu takovou rychlostí a s tak vysokou laťkou, že konkurence radši jen tiše čučí do zemì? Samozřejmì, že tvrdì. O majk se dìlí s dlouholetým pódiovým parťákem Kochanem, DJ Haemem a beatboxovým žampijonem Zorakem, se kterými si posílaj rapy zleva doprava. Na holandských beatech od Killing Skills letos společnì vydali první album, posbírali desky zlatý, triumfálnì projeli na tour Polsko jak osmismìrku a teď se chystaj s tou velikou slávou na Kemp.

Taktlo$$ – zkuste se hodnì rozvášnit a představit si nìco totálnì šílenýho. Vypusťte z vodítka Krakena… A máte jeho hodnìjšího bráchu. Taktlo$$ je jak supervulkán tìsnì před erupcí. Je tak šílenej, že na popis jeho myšlenkových pochodù teprve specialisti vymýšlí terminologii. Je tak šílenej, až je geniální. Nemá takt a vychování. Jede totálnì off beat. Všechno, co dìlá, je nemocný, urvaný ze řetìzu, vykloubený a mimo. Zajatci a kompromisy je to, co nikdy nebere. A právì to je na nìm to skvìlý. Už od devadesátých let, kdy s Kool Savasem zakládal Westberlin Maskulin, se v nìmeckém battle rapu mùžete utkat jen o druhé místo, protože na trùnu je cedulka „obsazeno, Taktlo$$“. Tenhle král podsvìtí dokázal z battle rapu vysochat úplný umìní a konkurenci zaklít do rosolovitého skupenství. Dìtem, útlocitným jedincùm, slabším náturám a kusùm s anginou pectoris se výraznì nedoporučuje jeho show – mohla by se jim bìhem ní hryznout pumpa.

Ty Nikdy (Idea, Rest, Paulie Garand, MC Gey, Boy Wonder, DJ Fatte): vùbec se nebojíme nazvat tuhle partu slovíčkem kultovní. Desky a mixtapy, koncerty, spešl turné, klipy, hromady merche, skvìlej web… To je všechno hezký, ale to by se dalo najít i jinde. Aby ale nìjaká parta držela takhle při sobì, vzájemnì si hostovala a pak natočila opravdovou společnou desku místo obligátní kompilace? Aby držela nejen ve smyslu MC’s, producentù a DJs, ale aby byla stejnì pevnì propojená i se svejma skalníma fans? Víme minimálnì o dvou lidech, co na sobì mají TyNikdy jako kérku. Minimálnì jeden z nich není členem labelu TyNikdy. Kdo o sobì mùže říct to samý? Já ne. Ty? Nikdy!

Teda, už chybí jen Mr.T z A-Teamu… To bysme mìli. Teď co dál? Další jména. Kdy? V pátek, Kempu svátek. A co bude? Úplná amerika. 1) Super nový jméno. 2) Super klasický jméno. Mùžeš si dokonce vybrat. V pátek se dozvíš víc.


HIP HOP KEMP 2012 – Line up:
D:
DILATED PEOPLES /USA/
DOPE DOD /NL/
DUDLEY PERKINS & GEORGIA ANNE MULDROW /USA/
F:
FAVORITE /D/
FOREIGN BEGGARS /UK/
G:
GANGRENE (THE ALCHEMIST & OH NO) /USA/
GRAMO ROKKAZ /SK/
J:
JAY DIESEL + TAFROB /CZ/
JEAN GRAE + DJ Mr.Len /USA/
M:
MACKLEMORE + RYAN LEWIS /USA/
MAJK SPIRIT + H16 /SK/
MARSIMOTO /D/
O:
OLIVER LOWE & FRIENDS /CZ/
T:
TABASKO (Haem, O.S.T.R., Kochan, Zorak) + Noise Trio Live Band /PL/
TAKTLOSS /D/
TY NIKDY (Idea, Rest, Paulie Garand, MC Gey, Boy Wonder, DJ Fatte) /CZ/

Zdroj: Hip Hop Kemp 2012
Publikoval: Redakcia GREGI.NET