Hip Hop Kemp 2012: Ďalšie mená!

Patnáct týdnù do vás posíláme jména z lineupu Hip Hop Kempu 2012. Dneska začínaj prázdniny a to hlavní máme dneškem hotový. Máme pro vás holandský překvápko ze skřínì, co žere spoustu wattù a plive rýmy do bubnù alá Noisia. Máme pro vás multi kulti all star projekt přes oceán na trase Záhřeb-Philadelphia-Praha. A máme pro vás čerstvou krev z Polska. Popatnácté, ale máme toho pořád dost.


Koolade Beats Rocky – když jsem byl malej, vìdìl jsem o Chorvatsku dvì vìci: maj tam krásný moře a trenýrky Adidas na každým rohu. Když jsem vyrostl, rozšířil jsem obzory. Koolade mi třeba předvedl, že lidi z východní Evropy mùžou dìlat skvìlý bubny pro podzemní hrdiny jako je Masta Ace, El Da Sensei nebo Unspoken Heard, ale klidnì i pro tìžký váhy alá Ghostface Killah, Talib Kweli, Bow Wow, Styles P… Dìlá bubny takový, že se jima probíral při chystání své poslední desky i Eminem? Uznávaný časopis URB z LA ho v roce 2007 vyhlásil nejlepším novým producentem na svìtì? To jde, ne? Jo, to kurva jde. Po patnácti letech produkce pro ostatní se Koolade letos konečnì dostal k vlastní desce a nehodil si zrovna malou rukavici. Hodil sám sobì rovnou boxerku. Deska Koolade Beats Rocky je koncepční album, inspirované kultovní boxerkou o Rocky Balboa, soundrackem alá Bill Conti, proložené dialogy z filmu a MCs striktnì z Philly – Peedi Crakk a Maylay Sparks. Peedi a Maylay je nemocná flow vs ožralá flow. Peedi je nesmrtelnej i kdyby neudìlal už v životì nic a s vlhkým okem jsme vzpomínali jen na šestnáctku z “Get Busy“ od The Roots a zároveň chodící dùkaz, že když se vìci zamotaj, nepomùže vám k vymotání smlouva u Jiggy, ani nejlepší rap na svìtì. Tahle mezinárodní parta přijede zahrát naživo na Kempu. Show, kterou už dost možná nikdo nikdy a nikde jinde neuvidí a neuslyší, zahranou naživo s Livì Bandem od Pragofky.

Kraantje Pappie – o čem rapuje tenhle kluk, co vyrostl v Groningenu, to vám neřeknu. Pro samé chrochtání jeho mateřštiny to chytám jak dřevákem do kedlubny. Huba mu ale jede sakra rychlopalnì a energie z toho prýští jak pramen živé vody. Jestli má váš oblíbený rapper domýšlivý pocit, že dává rychle, pusťte mu pecku “Barkeeper“ a s depkou ho pošlete na intergalaktickej mega cloumák, ať se chlapec připosebere a mikrofon nechá na vìšáku u dveří. Benelux a jeho hitparády se svým debut albem Crane ovládá Kraantje Pappie jak maňáskové divadlo. Když máte na svý stranì lidi jako Foreign Beggars, Blocnotes, Noah’s Ark nebo Dope-D.O.D. a bubny vám klohní Noisia, schovaní za pseudonym NightWatch, to se to dává. Co vás tedy čeká? Holandské tropické šílenství. Mrda, co s vámi šlehne jako osotogari bývalého profi judisty. Znamení, co donutí buddhisty přejít ze zenu na zef.

WSRH – aka Wy¿sza Szkoła Robienia Hałasu aka dvojka Shellerini & Słoñ z Poznanì aka vysoká škola dìlání bordelu. Se jménem Slon by človìk mohl čekat nìco jako kdyby si dotyčný říkal Praotec,a le je to přesnì naopak. Zatímco Słoñ je na scénì vlastnì nováčkem, jeho parťák Shellerini má své profesní cévé o dost delší a jeho styl a charakteristický hlas už ho protáhl projekty jako: PDG, Killaz Group, Beat Squad, Paluch, Gural nebo Onar. O co je Słoñ na scénì kratší dobu, o to výraznìji se do ní ale zapisuje. Jeho punchlines budí konkurenci ze spaní… Aby ne, když je taky tím, jehož horror core není nikomu k smíchu. Udìlej bordel!

A to je všechno? Finíto? Ještì ne. Máme ještì warm up, máme hangáry, máme doprovodnej program. Jediný, co končí je pravidelný pátky s dalšíma jménama. Zbejvá 47 dní a všechno to vypukne. Kdo se tìší?


HIP HOP KEMP 2012 – Line up:
A:
ALIEN DEE /IT/
AMO & Band /SK/
APHROE /D/
B:
BEAT JUNKIES (DJs J.Rocc, Babu, Rhettmatic, Melo-D) /USA/
D:
DAM FUNK /USA/
DANNY BROWN /USA/
DIAMOND D (performing Stunts, Blunts & Hip-Hop) + Livì Band /USA/
DILATED PEOPLES /USA/
DOPE DOD /NL/
The DOPPELGANGAZ /USA/
E:
EFTHYMIS (ex-Terror X Crew) /GR/
EKTOR /CZ/
ELZHI (the last Elmatic show!) /USA/
F:
FAVORITE /D/
FOREIGN BEGGARS /UK/
G:
GRAMO ROKKAZ /SK/
J:
JAY DIESEL + TAFROB /CZ/
JEAN GRAE + DJ Mr.Len /USA/
K:
KOOLADE BEATS ROCKY ft. PEEDI CRAKK, MAYLAY SPARKS & LIVÌ BAND /CRO, USA, CZ/
KRAANTJE PAPPIE /NL/
L:
LONA I WEBBER /PL/
LIPO /CZ/
M:
MACKLEMORE + RYAN LEWIS /USA/
MADLIB & FREDDIE GIBBS /USA/
MAJK SPIRIT + H16 /SK/
MALPA /PL/
MARSIMOTO /D/
MOJA REČ /SK/
N:
NAPOLI RAP ALL STARS (Clementino, Dope One & Oyoshe) /IT/
O:
OLIVER LOWE & FRIENDS /CZ/
P:
PRAGO UNION + LIVÌ BAND /CZ/
PSH /CZ/
S:
SNOWGOONS /D/ ft. VIRTUOSO /USA/, SOULKAST /FR/, SICKNATURE /DK, PROP DYLAN /SWE/, KILLAKIKITT /HU/
SODOMA GOMORA /CZ/
SOKOL & MARYSIA STAROSTA /PL/
STRAPO & DJ SPINHANDZ /SK/
T:
TABASKO (Haem, O.S.T.R., Kochan, Zorak) + Noise Trio Live Band /PL/
TAKTLOSS /D/
TEMPA T /UK/
TY NIKDY (Idea, Rest, Paulie Garand, MC Gey, Boy Wonder, DJ Fatte) /CZ/
V:
VEC /SK/
W:
WSRH /PL/
Y:
YASIIN BEY aka MOS DEF /USA/

HipHop kemp
Zdroj: Hip Hop Kemp 2012
Publikoval: Redakcia GREGI.NET