Hex, Vetroplach a Talkshow na jednom pódiu!

Skupina Hex sa vždy v apríli prebúdza a začína po zimnej prestávke koncertovať. No napriek tomu, že Hexáci dlhodobo patria medzi najaktívnejšie koncertné kapely, už šesť rokov neboli na klubovom turné. Tento rok sa rozhodli napraviť to a ako sami tvrdia, je to pre nich ako „krok do neznáma“. Na bratislavskom koncerte v Nu Spirit Clube vo štvrtok 19.4. špeciálne vystúpi aj skupina Vetroplach a Talkshow.

Hexáci vôbec netušia, čo ich čaká, no idú do toho ako „štyria kamaráti. “Aj podtitul turné je „štyria kamaráti uvádzajú.“ Princíp s nadhľadom a úsmevom na tvári vysvetľuje Yxo. „Štyria kamaráti, tak to má byť parafráza na to, keď nejaký veľký filmový koncern uvádza film. Preto štyria kamaráti uvádzajú. Aj turné sme sa snažili nejako nazvať a napadlo nám niečo celkom vtipné. COOL a túra. Teda COOLtúra. Znamená to, že kultúra príde na Slovensko v apríli.“

COOLtúra skupiny Hex prinesie do vybraných miest naživo najväčšie hity zo starších albumov aj „služobne najmladšie“ piesne zo stále aktuálneho albumu Ty a ja (2010). Z ostatného albumu by na koncertoch nemala chýbať ani skladba Prepadlisko, v ktorej spieva aj hosťujúca Jana Kirschner. Oficiálnymi predkapelami na celom turné budú na striedačku spriaznené kapely Datasystem a Talkshow.

DJs Matcho (Radio Ragtime) & Ricky Fitz (Jokebox)
Predpredaj: 10 eur, Ticketportal
https://www.ticketportal.sk/podujatie_search.asp?id=16861
https://www.facebook.com/events/271333686292170/

HEx

Zdroj: Nu Spirit
Publikoval: Redakcia GREGI.NET