HEX valcujú Slovensko s akustickým turné!

Skupina HEX valcuje Slovensko so svojim akustickým turné! HEXáci majú za sebou štyri koncerty a na všetkých ich čakalo vypredané hľadisko! Po Bratislave to chalani odpálili v Banskej Bystrici, Žarnovici a Rybníku pri Leviciach.

Atmosféra bola fantastická, fanúšikovia tancovali a spievali spolu so skupinou najväčšie hity “Keď sme sami”, “V piatok podvečer” či “Nikdy nebolo lepšie”. V Žarnovici dostali HEXáci dokonca tortu v tvare výberovky!

HEX - Acoustic Tour BB

Vypredané kluby, tancujúci fanúšikovia a skvelá atmosféra! Tak vyzerajú koncerty skupiny HEX, ktorá brázdi Slovensko so svojim KEĎ SME SAMI ACOUSTIC TOUR. HEXáci zatiaľ odohrali koncerty v Bratislave, Banskej Bystrici, Žarnovici a v Rybníku pri Leviciach a všade ich čakalo vypredané hľadisko!

Z akustického turné mám veľmi dobrý pocit! Je to príjemná zmena po elektrickom hraní. Ľudia reagujú spontánne a pozitívne. Vyzerá to tak, že pre Hex aj pre ľudí je ten správny čas práve na takéto prirodzene znejúce hranie bez samplov, syntezátorov a elektroniky. Len akustické gitary, cajon, akordeón a spev. Takto by sme mohli hrať kdekoľvek, podobne ako pouliční muzikanti.” Teší sa spevák a gitarista Peter „Ďuďo“ Dudák.

Peter „Ďuďo“ Dudák, Tomáš „Yxo“ Dohňanský, Martin „Fefe“ Žúži a Tibor „Tybyke“ Szabados vyštartovali na turné v rozšírenej zostave. Zobrali si so sebou hráča na klávesoch a akordeóne Miša Veselského zo skupiny Vetroplach. Hity  „Keď sme sami“, „V piatok podvečer“ či „Nikdy nebolo v

Je to super. Tešíme sa, ľudia reagujú fantasticky. Akustické hranie je aj pre nás osvieženie, po tých rokoch rock‘ n rollu. Je naozaj potešujúce, že doteraz všetky koncerty boli vypredané. Cítime z reakcií, že ľudia majú našu kapelu radi. V Rybníku pri Leviciach sa bubeník Tybyke, ktorý je aj našim fotografom, archivárom a filmárom, sa tak snažil zachytiť super atmosféru, že pri tom spadol z pódia a na okamih sa nám stratil z očí. Našťastie však všetko dobre dopadlo…“ Prezradil basgitarista Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

HEX - Torta Zarnovica

Skupina HEX predvádza na turné okrem dobrej hudobnej kondície aj veľkú dávku humoru. Pre priaznivcov si pripravila niekoľko prekvapení. V Žarnovici dostali od fanúšikov dokonca tortu v tvare výberovky!

Na bratislavskom koncerte nás spontánne napadlo, dať kolovať medzi divákmi klobúk nášho klávesáka. Je to klobúk jeho dedka a má už historickú hodnotu. Táto vec mala taký úspech, že ju opakujeme na každom koncerte. Ľudia nám do klobúka vkladajú veci, ktoré by človek naozaj nečakal. Naposledy to boli napríklad kľúče od auta. Autor najzaujímavejšieho darceka vždy vyhrá výberovku .” Opisuje Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

HEX & Nikita Slovak - Acoustic Tour BB

HEXáci si na turné berú tričká, CD-čka a výberovku v tvare knižky “VŠETKO NAJLEPŠIE 2013 – 1992”, ktoré budú po každom koncerte podpisovať. Za predaj výberového albumu si HEX prevzali platinovú platňu!Výberovka vo forme knihy plná raritných fotografií je zhrnutím doterajšej cesty HEXu z pera Janka Trstenského. Z nej pochádza aj mehagit „Keď sme sami“, ktorý sa stal najhranejšou slovenskou skladbou roka. Skladby v nových akustických aranžmánoch predvedie kapela Hex ešte na štyroch zastávkach KEĎ SME SAMI ACOUSTIC TOUR 2014. Vstupenky sú dostupné na www.predpredaj.sk a v miestnych pokladniach.

KEĎ SME SAMI ACOUSTIC TOUR 2014
21.5. Nové Mesto nad Váhom- Blue Note
22.5. Poprad -Cafe Razy
27.5. Brezno – klub Sirius
28.5. Košice – Ges club
29.5. Michalovce – Veľká sála MsKS

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Tibor Szabados