Hevhetia: Peter Katina nekompromisným programom očaril publikum.

Náročným koncertným prevedením skladieb súčasných autorov odštartoval sériu koncertov v rámci Letného hudobného festivalu Hevhetia, Košičan a excelentný hráč na akordeón Peter Katina. Jeho sólové vystúpenie si prišlo pozrieť početné obecenstvo. Organizátori stoličky prikladali hneď dva krát.

Program bol skutočne náročný. Nie len pre ucho poslucháča, ale aj na samotnú interpretáciu. Odzneli skladby od Arvo Pärta, Macieja Jablonski, Edisona Denisova a iných. Peter Katina sa nechal pred koncertom počuť, že aj napriek tomu, že nedávno dokončil svoj nový album s názvom Secrets, na ktorom sú tieto skladby zaradené, pripravoval sa intenzívne niekoľko dní až 5-6 hodín denne. Po koncerte nešetril slovami spokojnosti: „Skvelé, dobré. Bola skvelá účasť a reakcie publika. Dobre sa mi hralo. Mám z koncertu veľmi dobrý pocit.

Bol to náročný koncert. Som veľmi rád, že v Košiciach sa nájde publikum, ktoré dokáže oceniť aj takúto hudbu. Verím, že aj tým poslucháčom, ktorí sa so súčasnou hudbou stretli prvý krát sme ukázali niečo, čo doteraz nemali možnosť zažiť. To je aj jeden z cieľov festivalu. Vzdelávať, posúvať hranice a lámať bariéry a predsudky, ktoré ľudia majú voči súčasnému umeniu,“ povedal na margo vystúpenia Petra Katinu riaditeľ festivalu Ján Sudzina.

Zdroj: Hevhetia