Heľenine Oči sa tešia na prešovskú úderku na DrinkIn Feste.

DrikIn Fest je v Prešove sledované podujatie a hlavne obľúbené u samotných muzikantov a ich fanúšikov. Po tretí krát sa na tomto minifestivale na parkovisku stretnú 9. augusta.

V programe vystúpia pre svojich fanúšikov Šarišská Nátierka, Hrdza, Edo Klena & Klenoty, Frequency, Millas Groove z niekdajších Lublau a záver svojho koncertného ťaženia počas víkendu tu zažijú Heľenine Oči.

helenine oci albert Curny

Práve prosledná menovaná kapela, patrí už roky medzi koncertne najaktívnejšie na slovenskej hudobnej scéne. „Leto máme naozaj nabité, ale našli sme si priestor zahrať na tomto podujatí. Mnohí účastníci sa poznajú dlhé roky a preto panuje na „drinkine“ rodinná atmosféra. Teším sa hlavne na kapely ako Šarišská nátierka, Edo Klena a Hrdza. Sledoval som aj predošlé ročníky, vnímam komunitu, ktorá tvorí a pracuje v priestore Umpax. Pre mňa je to naozaj miesto, kde sa muzikanti stretávajú vo voľnom čase a plánujú svoje ďalšie hudobné kroky… Je to veľmi pozitívny priestor,“ uviedol pre médiá Martin „Lynch“ Mihalčin z Heľeniných Očí. Šarišská stálica vystúpi s novým baasgitaristom a tak plánujú odohrať program, ktorý momentálne znie na festivaloch po celej republike.

Na treťom ročníku DrinkIn Festu vystúpia od 15:00 hodiny Millas Groove, Frequency, Edo Klena a Klenoty, Šarišská nátierka, Hrdza a Heľenine Oči. Väčšina účinkujúcich bola hosťami v multimediálnom štúdiu Umpax počas relácie Svetlá hodinka. Okrem ich koncertov sa na podujatí ukážu členovia StreetInk Tatoo Studia, ktorí sa postarajú o maľovanie na telo a porozprávajú o tetovaní.

Navyše jeden z návštevníkov vyhrá tetovanie v hodnote 200eur. Po 22:00 hodine začne afterparty bez vstupného s BackLove DJ´s. Lístky si môžete zakúpiť za 5 eur v predpredaji priamo v DrinkIne na Okružnej ulici. Kapacita festivalu je tento rok nastavená pre 600 divákov.

Zdroj: Edo Kopček
Foto: Albert Čurný