Helado Infinito vydávaju nový singel “Todxs Juntxs en la Plaza”.

Po vydaní singlu “Mostrar Ocultar” v apríli minulého roku, cestujúca a na Slovensku obľúbená dvojica Helado Infinito v zložení: Loreta Neira Ocampo (Čile) a Víctor Borgert (Argentína) prichádza s ďalšou novinkou. Singel sa volá “Todxs Juntxs en la Plaza“ (Všetci Spolu na Námestí) a bol nahráty v novembri minulého roku práve v Bratislave.

Skladba „Todxs Juntxs en la Plaza“, bola zložená pod emociálnym vplyvom Čilijskeho povstania v októbri 2019 a snaží sa rozmotať pocity, ktoré dvojica zažívala, kým sledovala situáciu na diaľku. V novej piesni, kombinujúcej folklór, hip-hop a elektroniku, zostávajú Helado Infinito verní svojmu sviežemu, kolísavému a zaujímavemu štýlu, typickému pre ich hudbu už od ich prvého albumu „Canciones Dispersas“ (2017).

Video, ktoré sprevádza nový singel, je kompiláciou rôznych plagátov použitých na protestoch počas povstania, hlavne na ex-Plaza Italia (ktoré sa teraz volá Plaza Dignidad) v posledných mesiacoch 2019 a bolo pripravené skladateľkou a speváčkou projektu, Loretou. Basgitarou k pesničke prispel hudobník Sasha Mamaev, na Slovensku známy v projektoch ako Gonsofus, či Shiverleaves. Ako je to u Helado Infinito zvykom, nahrávanie, mixáž, a master pesničky mal na starosti Victor Borgert.

Facebook: www.facebook.com/heladoinfinito
Instagram: www.instagram.com/heladoinfinitopop
Twitter: www.twitter.com/InfinitoHelado
Prepared by: Sasha Mamaev / Threetone Music

Zdroj: TS