Headroom: Hear who’s singing (lesson 4)!

Na viertes [fi:ətɛs] pokračovanie čoraz obľúbenejšej edukačnej deep connoiseur [ˌkɒnɪˈsɜː] house noci, ktorú bimonthly [baɪˈmʌnθlɪ] hostí bratislavská Radosť sme si vymysleli niečo tak trochu iné.

Mnohí z vás si iste dobre pamätajú letnú výberovku toho najlepšieho čo doma máme,  priloženú k časopisu Wave – viacerým sa možno stále točí v prehrávači.  V  sete, zloženom z inštrumentálnych trackov slovenského créme de la créme [krɛm də la krɛm] na poli house music bol vokálnou výnimkou deep house gem [dʒɛm] „Takataka“ [takataka] producenta a rezidenta tejto noci SouTHboya [saʊθboɪ]. Vokál doň prepožičala Plzenáčka momentálne pôsobiaca ako full time [ful ‚taɪm] matka a majiteľka kvetinárstva v Prahe Gabriela a.k.a. Mother@Work [maθə aet wɜːk].

Ako už iste tušíte, hostiť budeme na tomto vydaní nielen dja ale aj túto speváčku. Gabriela spieva ako samouk od roku 1991 a po začiatkoch v rockových kapelách privoňala aj k elektronickej hudbe vďaka ľuďom ako Roman Rai alebo Elektrabel, s ktorým spolupracuje dodnes a pod hlavičkou projektu Chief!Mama [tʃi:f ma:ma] chystajú s Elektrabelom vydanie vlastného albumu plného kvalitného minimalu a dubtechna. Najvačšiu zásluhu na tom, že Mother@Work nezostala len pri gitarách má však nepochybne iný pražský dj menom Tchunhas  [tʃʊnjas], s ktorým Gabriela vystupuje od roku 2005 pod menom The Developing Artists spolu s basistom a trúbkarom.

Doteraz už absolvovali vyše sto live performances  [pəˈfɔːmaensIs] v kluboch a na festivaloch po celej Českej republike. Na svoju slovenskú premiéru príde jadro tohto zoskupenia už túto sobotu a my nepochybujeme, že deep house, minimal a progressive spod rúk Tchunhasa, doplnený Gábiným bona fide [ˈbəʊnə ˈfaɪdɪ] altovým vokálom v zasnených improvizáciách  splní všetky kritériá, ktoré kladieme na typický zvuk tejto párty, ktorý sa od samotného začiatku snažíme budovať.

K tomu okrem SouTHboya prispeje samozrejme aj druhý z rezidentov Cimy [tsImI] novou selekciou trackov, ktoré najlepšie vyniknú práve na customised [ˈkʌstəˌmaɪst] zvuku v Radosti. Za tú krátku dobu existencie sa nám podarilo získať si pravidelných návštevníkov, no určite sa zmestia aj zvedavci.

Na všetkých sa teší Headroom tím, obsluha za barom aj naši hostia. Headroom – educative house music session už tento Samstag [Sạmstag] v Radosti.

Artists [ɑːt Ists] info:
https://soundcloud.com/developing-artists
https://www.facebook.com/djcimyfanpage
https://dj.beatport.com/djsouthboy

 Zdroj: Southboy