Hardcoroví GODNOISE sú v rozbehu aj cez Coronakrízu.

Síce koncu februára vládli voľby a s nimi spojené nekonečné predvolebné boje, našťastie z Topoľčian prišla v hodine dvanástej hardcorová pomoc – všetok politický bullshit z hlavy spoľahlivo vymlátil nový počin kapely Godnoise pod názvom HardGodNoiseCore.

Na albume nájdete 11 skladieb vrátane intra – od čísla 2 vás čaká čistá hardcore jazda, ktorá z vás vybije všetky frustrácie. Texty sú typicky bez servítky, podfarbené čiernym pesimizmom, nákladu sa nevyhla ani politika ani váš sused – priamočiare nasraté riffy spod prstov gitaristu Adama prerazia každú stenu. Necelých 30 minút však ubehne ako voda a ak ste fanúšik štýlu, minimálne dva dni si budete pospevovať refrén z titulnej skladby „Hardcore je cesta ktorou ideme!“

A že je to tá pravá cesta si Godnoise dokazujú už dlhé roky – v slovenských hardcorových vodách plávajú už od roku 2004, kedy fungovali pod názvom In 60´s Underground. Príchodom speváka Duca Mičíka dostala kapela potrebný impulz a tvorivé procesy sa mohli naplno rozbehnúť.

Prvý album Respect For Respect! bol naspievaný v angličtine, hneď aj v spolupráci s bubeníkom dobre známej kapely Začiatok Konca natočili videoklip ToHc Crew. Druhý album si na svoj zrod trochu počkal, kapela prešla z anglických textov na slovenské, štýl si však zachovala.

Ako mnohé iné kapely ani Godnoise sa nevyhli množstvu personálnych zmien, ale to ich ani najmenej neodradilo od šírenia hardcorového posolstva medzi ľudí. Spojili sily aj s českou scénou a spolu s kapelou Crushdown vydali v 2008 splitko a o rok nato pokračovali s vlastným albumom Môj život, moja cesta, ktorý spreváda klip Sirény smrti.

Nezastaviteľný hardcorový budozér však narazil na menšiu prekážku, ktorá sa v životnom cykle kapiel zvykne objaviť – dva roky po vydani tretieho albumu Nová krv sa dostavil hudobný útlm, odohralo sa minimum koncertov a na obzore sa nečrtalo nič nové.

Netrvalo to však príliš dlho a do plachiet zadul nový vietor – a že to bol poriadny orkán je po vypočutí nového albumu HardGodNoiseCore úplne jasné.

GODNOISE /Slovensko/
HardGodNoiseCore DIGITAL/CD

  • Intro
  • Rebel
  • Okamih Pravdy
  • Môj život, moja cesta
  • Hardgodnoisecore
  • Tequila
  • R.S.R.
  • Veľmoci vládnu nám
  • Starý svet
  • Svoj Cieľ
  • Spomienka

Dátum vydania: DIGITAL: 21.02.2020 / CD: 21.02.2020
Celý album na Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=ojmUksuTIAs&t=675s

GODNOISE zostava:
Duco – Spev Iwiak – Bicie Sito – Basa Adam – Gitara

DISKOGRAFIA GODNOISE:
2005 – Respect for Respect! – obývačka u Paca
2008 – Splitko – samostatná produkcia – Crushdown, prvý klip v spolupráci s bubeníkom ZK TOHC Crew 2009 – Môj život, moja cesta – krstili attack of rage, druhý klip Sirény Smrti
2011 – Nová krv
2020 – Hardgodnoisecore

Email : dusan.micik@gmail.com
Facebook : https://www.facebook.com/godnoise/
Bandcamp : https://godnoise-sma.bandcamp.com/album/hardgodnoisecore

Zdroj: TS