Gus Gus podporia Tibor Holoda a DJ Peal!

Po koncerte islandských Gus Gus, ktorý sa uskutoční už tento piatok v bratislavskom Ateliéri Babylon, sa postavia za gramofóny legendárni slovenskí DJ-i Tibor Holoda a Peal. Obaja patria k špičke slovenskej techno-scény a ako jedni z mála sa presadili aj v zahraničí.

Tibor Holoda je považovaný za duchovného otca slovenskej techno scény, ktorej diktuje tempo už od začiatku 90. rokov. Vo svojich setoch sa nevyhýba ani novým trendom a ponúka eklektický mix tých najrôznejších štýlov elektronickej tanečnej hudby.

Gus Gus, elektronickí mágovia z islandského Reykjavíku, patria spolu s Björk, Molokom či Orbitalom k priekopníkom a dlhodobo najúspešnejším interpretom na elektronickej scéne. V ich hudbe sa mieša house, minimal a soul s povestným chladom a hĺbkou mrazivého islandského severu.

Gus Gus majú na konte osem albumov a už niekoľko rokov sú ťažnými koňmi progresívneho nemeckého vydavateľstva Kompakt. Bratislavské vystúpenie bude prierezom celej 17-ročnej kariéry zoskupenia a okrem materiálu z aktuálneho albumu Arabian Horse zaznejú aj staršie hity ako Ladyshave či Polyesterday.

Agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Nneka, Parov Stelar Band, N.O.H.A. či Belleruche, v najbližších mesiacoch pripravuje okrem iného vystúpenia Garbage, Me and My Drummer či hudobného skladateľa Nilsa Frahma.

Zdroj: Agentúra Ore Pole