Guano Apes, Ine Kafe a Marta Jandová v Snine!

Už tento víkend 12. – 13.augusta sa dočkáme najväčšieho festivalu na východnom Slovensku ROCK POD KAMEŇOM! 23 kapiel, dva dni veľkej zábavy, kvalitné pódium, stánky a hlavne vy, návštevníci. Čo nás teda čaká? V piatok 12.8. nám festivalovú atmosféru otvorí kapela Rebel Sky. Po nej nasleduje kapela z Humenného S.P.L.N., ktorú vystrieda metalová Tristana, neskôr Horská Chata, stále známejšie nitrianske Zoči Voči a český Interitus. Či to bude naozaj divoké, ukáže Divokej Bill a po nich prvý headliner Sonata Arctica. Okolo 22:30 si nájdu svoje pred pódiom fanúšikovia Edguy a po polnoci uzavrú prvý večer slovenské kapely Karpina a Editor.

Kým začne sobotňajší program, je tu šanca navštíviť areál kúpalísk, festivalové stánky s rôznym zameraním, kde sa bude napríklad aj tetovať, odskočiť si na Ukrajinu alebo navštíviť múzeum Andyho Warhola v Medzilaborciach. Keď okolo 13-tej hodiny začujete, ako sa areálom rozoznie päťčlenná mužská kapela, vedzte, že to Let´s All Make Believe vás pozývajú pred pódium. Ďalšie možno pre vás menej známe kapely budú The Now, My Way a Alias. Nový album predvedú naši „českí bratia“ Witch Hammer. Po nich sa vrátime späť na Slovensko ku kultovej punkovej kapele v novšom zložení HT. Ako to rozbije u nás po dvoch rokoch Mike Terrana, sa teší aj samotný Mike, ako informoval aj na internetovom portáli. Sobotňajší večer bude patriť ženám. Marta Jandová s kapelou Die Happy a Sandra Nassic s Guano Apes budú predzvesťou, že aj dámske pokolenie vie do mikrofónu zaryčať a s poriadnym chrapákom to roztočiť. Pred polnocou sa opäť vrátime k slovenskej legende Ine Kafe, ktorá zahrá práve na Sninskom kameni svoj posledný koncert v tomto roku. Na záver poslednej noci v areáli a k dobrej nálade k baleniu domov zahrá Borra a Intrepid – Metallica revival.

Ako to bude teda celé vyzerať? Takže je tu posledný týždeň možnosť zakúpenia klasickej alebo VIP predpredajovej vstupenky cez sieť Ticketportal, či už na vybraných miestach, alebo na dobierku.

Železničná spoločnosť Slovensko a.s. zabezpečí pre návštevníkov rockového festivalu v dňoch 12.,13.,14. 8. 2011 posilnenie pravidelných vlakov na trati Humenné – Stakčín a späť. Návštevníkom festivalu odporúčame ukončiť cestu vlakom v železničnej stanici Snina, odkiaľ je zabezpečená kyvadlová doprava do areálu a na autobusových nástupištiach vás budú takisto očakávať „Pokecbusy“.

Kyvadlová doprava bude jazdiť: – piatok 12. 8. 2011 každú celú hodinu v čase od 13.00 – 17.00 h., po 17.00 h. každých 30 min., resp. 15 minút podľa potreby do soboty 13. 8. 2011 do 05.00 h. – v sobotu 13. 8. 2011 každú celú hodinu v čase od 13.00 – 17.00 h., po 17.00 h. každých 30 min., resp. 15 minut podľa potreby do nedele 14. 8. 2011 do 05.00 h.

Vstup na Sninské Rybníky autom bude umožnený len do doby, pokiaľ sa nezaplnia parkovacie plochy, potom ich bude dopravná polícia umiestňovať mimo Sninských Rybníkov na pripravené plochy.

Pri vstupe obdrží každý účastník po predložení vstupenky identifikačný náramok, ktorý bude jeho vstupnou a výstupnou známkou, preto je dobré ho nestratiť a tiež sa snažiť nepoškodiť.

A čo sa týka gastronómie? Hladovať a smädiť vás určite nebude. Čaká na vás totiž 50 výčapov na pivo a veľké množstvo gastro stánkov s cigánskou, klobáskami, gulášom, langošmi, hotdogmi a vegetariánskou stravou + nealko, alko. Pre mnohých neodmysliteľnou súčasťou festivalov patria aj TOI TOI záchody, ktoré budú okrem areálu aj v stanovom tábore.

V blízkosti hlavného pódia sa bude nachádzať Prvá pomoc označená znakom Červeného kríža, no veríme, že bude čo najmenej využívaná.

Stanovanie bude na vlastnú zodpovednosť už od štvrtka a bez spoplatňovania. V mestečku bude zabezpečená pitná voda, osvetlenie a služba na monitoring bezpečnosti. V autocampe, ktorý je ale spoplatnený, nebudú chýbať sprchy a tiež hygienické zariadenia, chatky a kuchynky.

To, ako zaznie na Sninských rybníkoch punk, rock, metal už po deviatykrát, si nemôže žiaden poriadny fanúšik nechať ujsť!

Rock Pod Kamenom

Zdroj: Rock Pod Kamenom
Publikoval: Redakcia GREGI.NET